Mentala sårbarheter

På många sätt den bästa sommaren nånsin

På många sätt har sommaren 2013 varit den bästa på många år. Jag har kämpat mot menlösheten, och det har varit riktigt tufft emellanåt, men jag har inte låtit det negativa vinna. I sommar har jag umgåtts mer med människor än vad jag vanligtvis gör, inte sällan människor som jag inte känner så väl. Jag har exponerat mig för situationer, kämpat med att hålla mig kvar i nuet, mer än vad jag nog nånsin tidigare gjort.
Varje sånt tillfälle har dock gjort mig utmattad. Så mycket som jag sovit den här sommaren har jag inte gjort sen jag var 17 och fast i den djupaste depression. Utmattningen har hållit i sig i några dagar, dagar då jag sovit och legat halvdöd i soffan och bara stirrat på teven framför mig utan att lyckas hänga med.

Emellanåt har det känts som att det inte är värt det, – ingenting kan få mig så nedstämd som då jag inte klarar av att göra nånting. När jag inte ens har kraft nog att sitta upp.
Men jag försöker tänka långsiktigt och långsiktigt är det bra att jag utsätter mig för dessa ansträngande situationer. Det är ju inte konstigt att jag blir helt slut. Medan jag är social med andra än Sofia och Bennie sitter jag ständigt och analyserar och funderar. Vad ska jag säga nu? Tycker hen att jag är dum i huvudet som inte kommer med ett annat svar än lite fniss? Framstår jag som en idiot? Har jag sagt för mycket nu? Varför är jag så jävla tyst?! Vad fan är det för fel på mig?
Jag har full koll på människors kroppsspråk, hen ser uttråkad ut, ansiktsuttryck, är det jag har att säga så jävla tråkigt/irrelevant/idiotiskt?, och stämningar. Jag är en mästare på att läsa av stämningar! Jättebra när det kommer till hundar, och även när jag umgås med nära vänner, men totalt menlöst när jag bara ska umgås lite lätt.
Och jag hamnar i självklander. Varför kan jag inte vara bättre än såhär?

Det gäller att hålla kvar fokus på målet, och målet är ett så värdigt och meningsfullt liv som möjligt.

20130806-113726.jpg

20130806-113733.jpg

20130806-113738.jpg

20130806-113742.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s