BPS, DBT & dylikt, Mentala sårbarheter

Undanryckt sorg

20130810-210010.jpg

Jag mår inte så bra idag. Det kanske syns. Antagligen har jag gått omkring och mått dåligt ett bra tag utan att veta om det.
Det började igår, jag fick ett tecken. En scen i en serie som fick mig att börja gråta hysteriskt. Samtidigt som jag började skratta. Jag var förtvivlad och den där påhittade lilla scenen i en påhittad historia fick allting att kännas meningslöst.

Så idag gjorde jag en kedja. Insåg när jag skulle börja att jag glömt bort hur de där kedjorna görs. Åtta månader utan DBT och jag har glömt. Kedjorna som jag gjorde var och varannan dag i nästan fyra års tid. Med Bennies hjälp gick det dock bättre, tillsammans kom vi ihåg hur en gör.

Jag tänkte att det skulle vara svårt att komma på sårbarheter, men de nästan sprutade ur mig. Massa sårbarheter, många väldigt stora, eller starka eller vad jag ska kalla dem. Sårbarheter som i sin ensamhet påverkar mig otroligt mycket och som tillsammans skapar kaos. Jag förstår inte hur jag lyckats undgå hur jag mått. Fattar inte att jag lyckats stänga av så otroligt.

Nu har jag en lång lista med färdigheter att använda mig av för att lätta på bördan och främst handlar det om acceptans. Acceptans som jag hatar så innerligt och som jag fortfarande har svårt för. Kanske, antagligen, hatar jag det för att det är den enda färdighet jag inte lyckats hantera, använda mig av.

En myskväll är planerad. Först ska jag ta ett bubbelbad och läsa Amelia. Hoppa över alla sidor som säger att jag inte duger som jag är och läsa de andra. Sen ska jag ta på mig sköna kläder, sniffa min hud som kommer lukta gott av duschcremen för män som jag använder, och tända massa ljus och släcka alla lampor. Jag ska äta popcorn och morotskaka, dricka energidryck och 7 up, och se på sista avsnittet av Game of thrones och sen en skräckis, med Bennie. Till Game of thrones kommer jag gråta och till skräckfilmen kommer jag sitter uppflugen i Bennies famn och hålla för ögonen och skrika till lite då och då. En fin kväll med andra ord. Jag behöver ta hand om mig själv så mycket jag kan inför måndag – då drar jag till Stockholm med mamma och det kommer bli en ansträngande dag hur mycket jag är ser fram emot det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s