Kreativitet, Mentala sårbarheter

Rädslan för en kreativ svacka

20130828-083057.jpg
Jag klantade mig med bilden igår. En färg tog slut och jag blötte pennan lite impulsivt (såsom ett barn) och därför finns nu ett buckligt lite mörkare streck på bilden.
Men jag är nöjd ändå. Äntligen har jag lyckats åstadkomma nånting jag själv är stolt över.

Men nu kommer rastlösheten. Det där som känns som att det kryper i kroppen på mig. Obehaget. Det blir alltid så när jag avslutat nånting jag känner mig stolt över, och det blir inte bättre av att vissa färger börjar ta slut. Har börjat rita en mörkhyad kvinna men har alldeles för få mörka färger för att det ska bli bra. Kanske får jag rita nån med skumma färger. Grön eller rosa hy eller nåt. Hur som helst måste jag fortsätta för att inte obehaget ska leda till ångest. Eller ännu värre – så jag inte hamnar i ännu en kreativ svacka. Det är bland det värsta som kan hända för mitt välmående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s