Äkta kärlek

20130901-130609.jpg
Pride är kärlek för mig. Kärlek i den allra renaste form.

Igår var det dags för regnbågsparaden i Örebro. Jag tänker fortfarande ofta på hur paraden kändes förra året. Stoltheten jag kände och känner över att jag vågade släppa loss, dansa och sjunga och skrika. Och efteråt, – samlingen i Stadsparken.

20130901-130811.jpg
På väg till samlingsplatsen. Bennie ser ut som ett pucko för att hon dansade.

Mamma följde med igår. Förra året var hon i Spanien och kunde inte delta, men i år, då jävlar var hon med. Även Bennies mamma var med.
Människor som skrämmer mig så mycket. Folksamlingar som jag annars brukar undvika. Men inte när det är Pride. Alla människor utstrålar glädje, en glädje som blir till det vackraste jag nånsin sett. Och musiken som jag annars hatar, – till och med den blir vacker.

Det finaste är ändå att se alla äldre människor som är med. De som är uppvuxna med att bara heterosexualitet är okej.

20130901-131402.jpg
En misslyckad bild, men som ändå utstrålar glädje.

Det är fantastiskt att jag som vanligtvis inte står ut med större delen av mänskligheten kan känna en enorm kärlek för alla dessa individer som strålar samman för att fira kärleken.

20130901-131638.jpg
Lite mer lyckad.

20130901-131703.jpg
Den finaste flickvännen som finns. Som jag är så stolt över. Och stoltheten när jag vandrar med hennes hand i min och visar upp för världen att vi två har valt varandra. Att vi två hör ihop. Att hon funnit nånting hos mig som hon gillar och älskar och inte vill vara utan.

Tyvärr blev det för mycket för mig, med all alkohol som flödade. Flaskor med öl, burkar med cider. Det blev för mycket och jag triggades igång. Skulle just bege mig av när Erika leende uppenbarade sig för oss, men jag var tvungen att gå. Hon hade en öl i handen som jag skulle ha kunnat slåss för. Jag gav henne en snabb kram och gav mig av.
Hela vägen hem blev jobbig. Jag var lättretlig, och ledsen. Hade kunnat göra vad som helst för en endaste liten öl. Hjärtat dunkade upphetsat och lika lycklig som jag varit tidigare, lika olycklig var jag då.

Men kvällen blev bra. Fjortisvarning med sanning och konka med Bennie och S medan Sofia glodde på serier. Det blev fint, och jag skrattade mer än jag gjort på länge, och triggern la sig tillslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s