BPS, DBT & dylikt, Det förflutna, Färdigheter, Mentala sårbarheter, Vardagligt

Det är fan inte konstigt att jag krisar

Ikväll runt tolv har jag varit rökfri i två veckor. Till viss del har det gått mycket lättare än vad jag kunnat föreställa mig, men det har också varit mycket svårare. Det är inte svårt att avstå själva cigaretterna, men att inte röka längre har gjort mig ännu mer sårbar än innan och jag gråter mest varenda dag.

Just nu sitter jag ute på balkongen, söndergråten. Hade en liten flipp när mina föräldrar var här och just medan flippen pågick kändes det som att jag bara borde dö. Jag faller ju så lätt. Och jag skämdes. Fyfan så jag skämdes. 28 år och jag är fortfarande så jävla komplicerad, svår och jobbig (och uppenbarligen fortfarande fantastiskt duktig på att invalidera mig själv).

En jobbig sak med att inte längre vara rökare är att jag tappat ännu en sak som jag identifierat mig själv med, ännu en sak jag använt mig av när jag mått piss.
Först var det benson. Jag tog mig ur missbruket.
Sen var det självskadandet.
Efter det kom alkoholen.
Och nu cigaretterna.
Alla de där sakerna jag använt mig av, destruktiva saker, visst, men de har likförbannat hjälpt mig, – de finns inte längre i mitt liv. Det är fan inte konstigt att jag krisar. Jag är mitt uppe i nyuppbyggandet av mig själv och det finns ingenting med det som är lätt. Till åldern är jag vuxen, och ändå är jag som en rädd, fumlande tonåring som måste lära sig hur livet går till.
Jag har fått lära mig att hantera mina dagar utan att vara hög.
Och även att hantera sorg, skräck och rädsla utan att ta till rakblad.
Och sen nio månader tillbaka kämpar jag med att lära mig vara social utan alkohol.
Och nu måste jag lära mig umgås med människor utan att kunna ta mentala pauser i form av cigaretter.

Det är klart som fan att jag krisar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s