BPS, DBT & dylikt, Mentala sårbarheter, Vardagligt

Jag är för känslig för denna värld

Jag har inte gjort mycket annat än sovit de senaste dagarna. Tar mig upp ur sängen för att snart somna om i soffan igen. De få stunder jag varit vaken har jag oftast krigat mot paniken som rustat genom kroppen. Paniken och ångesten som säger mig att det inte funkar längre, att allt jag rör vid går åt helvete.
För en sak är säker: jag är för känslig för denna värld. Trots färdigheter och en, oftast, förstående omgivning så känner jag alldeles för mycket och allt jag vill är att isolera mig. Slippa utsätta mig själv för andra. Allting känns för stunden så jävla hopplöst.

Och jag tål inte ljud. Har i öronproppar nästan hela tiden. Grannar som låter, – det är fan det värsta som finns just nu. Upprepat stampande i golvet och elefanter i trapphuset. Ljuden stressar mitt hjärta som i sin tur stressar sönder min själ.

Jag måste ut och andas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s