Mentala sårbarheter

Ett bra sätt att hantera vardagen

20131114-124718.jpg
Terapeuten jag träffade i måndags gav mig ett tips för hur jag ska hantera mina dagar. Jag har ofta ett schema att följa för att inte förlora mot passiviteten, men varje gång det schemat inte följs till punkt och pricka blir jag väldigt agiterad och ångestfylld. Det blir alltid så när saker inte blir som de är tänkta.
Terapeuten och jag pratade om det och hon tipsade om ett schema där varje sak en ska göra står uppskrivet på lappar som går att flytta. På så vis kan jag flytta på en aktivitet som inte blir gjord när det först är tänkt och jag slipper det där obehaget. Dessutom har jag struntat i att skriva tider, både för när en sak ska göras och hur länge jag ska ägna tid åt den.
Först använde jag post-its men de satt inte så bra som jag tänkt så nu använder jag tejp. Och det funkar riktigt bra. De två dagar jag följt schemat, (i tisdags och idag) har jag mått betydligt bättre än vad jag brukar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s