BPS, DBT & dylikt, Det förflutna, Mentala sårbarheter

Jag möttes av validering och därför blev mötet trots allt bra

20131114-100939.jpg

Den sjunde december är det ett år sen jag slutade i DBT (det är även min och Sofias femårsdag). Jag mådde bra i drygt två månader efter mitt avslut. Livet gick bra. Jag var stolt som fan efter nära nog fyra år i en så tuff terapi som DBT är och jag hade färdigheter och klarade av saker ingen nånsin trott att jag skulle klara. För första gången i mitt liv hade jag riktiga mål med mitt liv. Framtiden kändes så jävla ljus.

Allting sprack efter ett möte på Färsäkringskassan i Februari. Det var ett förnedrande möte. Förminskande. (Läs om det här och här). Jag slogs sönder och samman och efter det blev det aldrig bra igen. Våren blev ett helvete, sommaren genomled jag med hjälp av distraktion och fejkande och hösten blev ett värre helvete än våren.

I måndags hade jag ett möte på psyk med en terapeut som ska vara med mig och mina föräldrar i vårat nästa möte med FK. Innan mötet var jag ganska negativ, i alla fall inte särskilt hoppfull, och mötet blev absolut tufft. Jag grät en sväng och det hade lätt kunnat upplevas förnedrande om det inte vore för att terapeuten jag mötte var helt fantastisk. Jag möttes av validering och för första gången kunde jag validera mig själv för att jag slagits ned så enormt av mötet på FK.

Hon gav mig också ett tips för hur jag ska hantera mina dagar och för första gången sen februari känns det som att jag kan andas. Ja, mina problem är fortfarande stora och målen jag en gång hade känns inte längre möjliga, men det känns ändå hoppfullt igen. Det finns människor därute som faktiskt bryr sig om att hjälpa, människor som vill ens bästa, som är genuina.
Det är det som gör hela skillnaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s