Mentala sårbarheter, Mina diagnoser

Sanningen om min paranoia

Jag är så jävla paranoid. Brukar inte prata om det ofta och ändå blir jag förvånad när min omgivning inte förstår vilka problem jag verkligen har.
”Jag läste en halvtimme idag!” gastar jag lyckligt.
”Jaha, vad… Bra?”
För jag brukar ju inte kunna det när ingen annan är här. Brukar vara för rädd för att kunna koppla av.

Varje gång jag ska ut med hundarna kommer tankarna om att grannen står utanför dörren och väntar på att hugga mig med kniven. Varje gång. Det blir ganska många gånger varje dag.
Tre gånger har paranoian tagit över så fullständigt att jag trott att tre olika män tänker döda mig. En av de gångerna var snubben en vän till mig, en av de närmsta vänner jag nånsin haft, och ändå blev jag hysteriskt rädd och tvärsäker på att han skulle ha ihjäl mig. En av de andra var en bekant som bara skrattade när jag ringde (!!) upp honom och paniskt bad honom övertyga mig att han inte alls hade planer på att döda mig.

Det finns en person i min omgivning som skrämmer mig. Som fastän jag förklarat hur paranoid jag blir skämtat om saker som satt igång min paranoia. Det är ju sånt som gör att jag inte ens vill försöka mig på att förklara, – oftast fattar folk inte, de tar det inte på allvar fast det för mig är på allra största allvar.
Jag är inte så illa däran som de där tre gångerna jag beskrev ovan, men tanken och känslan finns ändå där, tanken att hen idag kommer komma hit och ta död på mig och det minskar min livskvalité så enormt. Istället för att fokusera på produktiva saker som ökar min känsla av kompetens, tvingas jag nu jobba med mina tankar och att gå emot känslan. Det tar både tid och kraft och ikväll kan jag lova att jag kommer vara helt slut ifall jag inte lyckas varva ned.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s