Färdigheter, Vardagligt

Det kanske låter futtigt

20131120-092724.jpg
Jag håller inte riktigt koll på dagarna. Trodde att det var torsdag idag, att helgen närmar sig, men kan inte påstå att jag blev besviken när jag insåg att det är onsdag. Återigen älskar jag mina vardagar. Speciellt de dagar som är som denna, då det är mulet och ljuset aldrig tycks komma fram riktigt. Såna här dagar tänder jag massvis med ljus och tar tillvara på myset och lugnet som jag känner.

Det går fortfarande framåt. Innan förra tisdagen, då jag började med mitt nya schema, kunde jag inte läsa om jag var ensam här, vilket jag nämnt tidigare. Rädslan och paranoian tycktes göra det omöjligt för mig att koncentrera mig.
Så skrev jag in läsning i schemat. En kvart tänkte jag lät lagom och satt den där första kvarten och verkligen kämpade för att behålla fokus. Började tänka på annat, blev rädd, och tvingade mig själv tillbaka in i boken.
Lite senare samma dag hade jag min andra kvart med läsning och nån gång där började det gå bra. Så pass bra att jag ökade kvarten till en halvtimme och nu, idag, ska jag prova på att ägna mig åt enbart läsningen i en hel jävla timme.

Det kanske låter futtigt om en inte förstår vilken makt paranoia har, för det är inte futtigt alls. Det är fantastiskt. Ger mig hopp.
Och jag känner mig stark, kompetent. Slåss modigt mot en av mina värsta fiender.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s