BPS, DBT & dylikt, Färdigheter, Känslopåslag, Mentala sårbarheter

Jag behöver stanna upp och tänka efter

20131222-002319.jpg
En sak jag behöver lära mig är att sluta jämföra mig med andra. Visst, det är en sån där universal sanning som vi alla behöver bli bättre på, men i mitt fall så blir det verkligen destruktivt. De där jämförelserna kan trycka ned mig en bra bit under ytan.

Är inne på instagram och samtidigt som jag älskar att se andras bilder från hur de firar jul så får de mig ändå också att må dåligt. Ja, jag vet att nutidens människor är experter på att bara visa en sida, en fejkat perfekt sida, men det är inte bara det, – det är så mycket mer än så. Jag ser hur människor umgås med andra människor och hur de tycks ingå i en helhet, i ett sammanhang. Jag ingår ju uppenbarligen också i ett sammanhang men i jämförelseträsket är det ingenting som egentligen duger. Ofta vet jag inte ens om det jag blir avundsjuk på verkligen är nånting jag själv skulle vilja ha. Kanske sticker det extra mycket i mig när jag ser andra ingå i ett sammanhang på grund av hur flertalet relationer förändrats så drastiskt detta år. 2013 har visat mig att även det mest konstanta kan upphöra.

Hur som helst behöver jag lära mig att tänka efter lite mer. När den där avundsjukan dyker upp skulle jag behöva stanna upp i mig själv en stund och fundera. Använda wisemind-tänk och självvalidering. Det skulle antagligen ta mig en bra bit på vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s