Mentala sårbarheter, Vardagligt

Måttlighet finns inte i mitt vokabulär

20131222-110351.jpg
Dagens planer är julstäd. På nåt sätt ska jag lyckas städa utan att stressa upp mig. Vet inte om det nånsin hänt. Brukar bli ett stressat, förbannat åskmoln som tillslut faller ihop av utmattning när jag städar. Det är som att jag aldrig kan göra nåt måttligt. Även om jag har inställningen att bara städa undan det värsta så brukar det sluta så som jag beskrivit ovan. Så, eller också blir ingenting gjort överhuvudtaget.

Men idag är det viktigt att det blir som det är tänkt. Det är jul och jag vill ha en fin jul som kan plåstra om min köttslamsa till själ och första steget i att julen ska bli bra är att det är städat. När det är tillräckligt fint här hemma för att jag ska kunna lugna ned mig, då ska Sofia och jag fixa julmat. Griljera skinkfan och rulla köttbullar. Ha en liten minijul bara hon och jag. Dricka glögg och julmust och mysa på kvällen.

Imorgon ska vi upp på stan och fixa det sista, – en julklapp till hundarna och pyjamasbyxor till mig. På eftermiddag/kväll kommer Bennie och Andreas hit för käk och glöggmys och sen på tisdag är det julafton. Sofia firar i Karlskoga med sin släkt och jag firar i Örebro med min. Det är viktigt att jag känner mig utvilad på tisdag om det ska bli en bra dag, så de kommande två dagarna, och hur jag hanterar dem, är väldigt viktiga och avgörande. Vad jag än gör så får jag inte trötta ut mig själv. Vill inte spendera julafton med att sova bort dagen i mina föräldrars soffa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s