Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Vardagligt

Passiviteten är den stora vinnaren

20140213-133544.jpg
Bild tagen av Sofia.

Jag sover och vill inte vakna. Det är inte så att jag vill dö, men för varje sekund jag inte distraherar mig kommer paniken närmre. Påminner mig själv att andas. Drar ned luften i magen, andas så djupt jag kan, och för en liten stund känns det okej.

Det känns som att jag slåss mot min omvärld. Invalideringar som haglar och en försäkringskassa som beter sig inhumant, som inte tycks fatta att jag faktiskt är en människa och att jag har känslor. Att jag, trots att jag varit långtidssjukskriven sen 2006, faktiskt försöker göra mitt liv meningsfullt. Det är ju inte direkt lätt när jag ständigt återkommer till att jämföra mig med andra.

Dagarna spenderar jag med att lyssna på Nicole Sabouné. Verkligen hela tiden. Hörlurarna i öronen både när jag är vaken och när jag sover. Fantiserar om att mejla henne och förklara hur fantastisk hennes musik är, hur den får mig att känna. Rader av pepp. Såklart gör jag det inte. Passiviteten är den som nästan alltid vinner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s