Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Vardagligt

Nystart

Det var april sist jag skrev här. Det var vår och jag väntade på att bli stark. Jag vet ju att det inte funkar så, – en blir inte stark bara av att gå och vänta. Och förresten har jag varit stark hela tiden. Vore jag inte stark skulle jag inte längre vara här.

Jag har saknat bloggen och den klarhet det ger mig att skriva. I samband med att jag själv slutade blogga slutade jag också läsa bloggar. Orkade inte. Har insett att det ibland, ofta, krävs alldeles för mycket energi av mig för att orka läsa de bloggar jag läser. Energi och eftertanke, för annars är det lätt att jag försjunker i självhat för att jag är en vit priviligerad cis-kvinna som inte gör ”mer” för andra. Det är så lätt att bli blind. Lätt att glömma att jag är mitt inne i ett eget krig. Livet är inte så svartvitt att jag bara ses som priviligerad. Det är ju också väldigt mycket som jobbar emot mig.

Idag är en sån dag då jag behöver fokusera på mig själv, och bara mig själv. Jag är ledsen och sårbar och trött efter en lång period av känslomässigt bergochdalbansåkande. Jag längtar efter Sofia och hennes kramar och jag längtar efter mina föräldrar som är i Spanien och snart varit där i tre veckor. Min mormor dog i augusti och efter det har jag ett starkare behov av mina föräldrar än vanligtvis. Min älskade mormors död har på ett sätt fått mig att bli ett barn på nytt.

Så idag ger jag mig själv ledigt. Inga andra måsten än hundarna. Jag ska tillåta mig själv att bara glo på massa serier och sticka och virka och äta massa bullar. Och det är okej.

IMG_0508.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s