Det förflutna, Psyk, Svårigheter, Vardagligt

Stolt på olika sätt

IMG_1818

I måndags hade jag ett möte på psyk. Det var ett läkarmöte och såna brukar alltid trötta ut mig. Denna gång följde min arbetsterapeut Y med, vilket gjorde hela upplevelsen så mycket lättare och lugnare.

På ett sätt går det att se det som att jag gav upp i måndags, fast mest tycker jag nog att jag handlade kompetent. Jag bad om nånting som lugnar den där paralyserande skräcken jag känner dagligen. Den där skräcken som inkräktar mer och mer på mitt liv och ständigt minskar min ork att kämpa. En gång i tiden var jag stolt som fan när jag kämpade mig nästan 100% tablettfri och nu, nu käkar jag antipsykotika igen.
Men jag är fan stolt över det med. Stolt att jag vågade be om hjälp och stolt att jag tillslut insåg att det inte funkade på egen hand. Det funkar inte att leva i en värld av ständig skräck. Med hjälp av de här tabletterna kommer jag äntligen få uppleva det där lugnet som gör att jag orkar fortsätta kämpa med att faktiskt leva.

Tabletterna tas på kvällen och i måndags kväll tog jag den första vilket resulterade i att jag var vaken cirka 90 minuter i tisdags. Idag var jag vaken mer, men den där tröttheten är verkligen enormt stark.

Men det gäller att stå ut. Låta det vara jobbigt ett tag så det sen kan bli bättre för jag behöver ta tag i mitt liv nu, ta tag i allt det där som skaver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s