BPS, Känslopåslag, Svårigheter, Vardagligt

En pöl till människa

För ett halvår sen, när jag började gå på mina långpromenader, skulle jag ha varit överlycklig om jag klarade att gå där jag gick idag. En väg som jag under så många år sett som en omöjlighet för mig att gå på utan en annan människas stöd.

Men idag, istället för att vara glad och stolt, sitter jag gråtandes och skriker åt mig själv att jag är så jävla dålig. Att jag inte duger. Att vad jag än gör så är det inte ens i närheten av tillräckligt bra.

Och det känns som att jag njuter av att trycka ned mig själv.

Jag kraschade under promenaden idag. Det var första dagen på en vecka som jag lyckades ta mig upp ur sängen innan klockan tio och första gången på en vecka som jag lyckades ta mig iväg på en långpromenad.

Jag borde ju vara så stolt. Borde. Det där förbannade jävla ordet som jag inte borde ha kvar i mitt ordförråd.

Människor dödar min själ. Det är så det känns just nu, nu när jag återigen är hudlös. Hudlös som jag är nästan hela tiden. Det är så själsdödande att ständigt behöva be om ursäkt för att en är så känslig, så sårbar. Det räcker nu. Ni borde ju redan veta det, efter alla dessa år. Att det inte krävs nånting alls för att få mig ur balans. Jag har ingen hud. Jag går sönder, brister, av bara en liten stöt. 

Jag har ju dagar då jag är starkare, då jag på nåt sätt lyckas tro på mig själv och då det känns som att livet flyter på, men överlag är jag den där pölen till människa som går sönder av nånting så litet som en tyst suck. Det spelar ingen roll att jag har alla dessa bra och fina människor runtom mig. Det krävs så lite för att jag ska börja slå ned på mig själv. Och det är så lätt att glömma. Glömma bort alla framsteg.

Men jag ljuger ju för mig själv när jag säger att det är människor som dödar min själ. Det stämmer inte. Det är en människa som gör det och den människan är jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s