Färdigheter, Känslopåslag, Medicin, Mentala sårbarheter, Psyk, Vardagligt

Ibland trillar jag 

Ibland tar det tid för min hjärna att förstå hur dåligt jag mår. Överhuvudtaget förstå att jag mår dåligt. Egentligen är det inte så konstigt. Förut, när jag mådde riktigt dåligt, var måendet ett direkt hot mot mitt liv. Så är det inte längre. Inte ens i närheten. Då brukade jag flippa om och om igen. Skära, dricka och stoppa i mig piller. Inte en vecka gick utan de där konstanta katastroferna.

Nu kan jag gå i veckor och må riktigt dåligt utan att inse det.

Det är små hintar jag ger till mig själv, som det faktum att jag gått ner lite mer än tio kilo och jag knappt tycks bry mig. Inser jag hur duktig jag varit? Är? Jag tycks vara på väg att äntligen få tillbaka min mens och ändå… det känns mest likgiltigt för det. 

Samma sak med vad som hände i lördags. Kiba, Kami och Vincent fick träffas, på riktigt, och det gick otroligt bra. Ändå känns det knappt inom mig. 

  
Just nu går jag mest och väntar på att få klartecken från psyk att höja dosen antipsykotiska. Jag vill ha det överstökat så fort som möjligt så jag sen har en lång sommar framför mig då jag kan må så bra som möjligt. För jag vet ju att ångesten jag känner kommer minska och det kommer gå ännu lite lättare att andas. 
Jag får som vanligt dåligt samvete under dessa svackor. Jag börjar fokusera mer på människorna i min omgivning än på mig själv fastän jag vet att det är fel väg att gå. Jag behöver ta hand om mig själv och hjälpa mig själv, och ge mig själv chansen, att finna den där friden igen. Nånstans på vägen har jag återigen trillat och nu behöver jag fokusera på att få upp mig själv på benen igen, så jag kan fortsätta ta mig framåt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s