BPS, DBT & dylikt, Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Svårigheter

Jag känner mig som ett sviket barn

Idag är ingen bra dag. Precis blivit frisk efter en vecka då jag mest sovit och jag vill så gärna börja leva nu. Virka i timmar, läsa i timmar, gå på långpromenader. Men jag orkar inte. Det är ett tyst kaos i min själ – det känns som att jag kollar åt alla håll och alla sidor utan att kunna se nånting tydligt. På nåt sätt känner jag mig avklippt. Jag står utanför och tittar in i en värld jag så länge velat tillhöra. 

Livet förändras, jag vet det. Och jag har svårt för förändringar, det vet jag också. En annan sak jag har svårt för, en enorm trigger för mig, är utanförskap. Plötsligt ska alla kusinerna + mina föräldrar och farmor och farfar åka utomlands i höst. Alla kusinerna utom jag. Och det gör så jävla ont, det känns som att jag blir sparkad på. Tack vare validering av mina känslor från Sofia och mina föräldrar, och även på ett sätt min bror, kan jag andas. På ett sätt acceptera. Men resten, bryr de sig alls? Det är det som är grejen, – jag försöker alltid sätta alla andra först, göra vad som får de runtom mig att må bäst, men jag får inte samma bemötande tillbaka. För att inte tala om att sist jag faktiskt stod upp för mig själv tog en relation slut. 

Jag hatar att känna mig utanför. Glömd. Som att jag inte existerar. Det väcker minnen till liv av en uppväxt då jag kände mig mindre värd. År då de andra fick chans att ensamma stå i centrum, men aldrig jag. 

Känner mig som ett sviket barn och det är lätt att jag börjar invalidera mig själv nu. Sluta vara så jävla känslig, Mana! Hallå, väx upp nån gång för fan! Andra ska inte behöva ta hänsyn till dina känslor! (men jag tar ju jämt hänsyn till deras? Jag vet ju hur ont det gör). 

Jag vill spotta och sparka bakut och slåss. Skrika. 

Så ingen ska se hur förbannat jävla ledsen jag faktiskt är. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s