BPS, Det förflutna, Färdigheter, Känslopåslag, Svårigheter, Vardagligt

Jag får inte glömma hur det brukade vara

Jag är supernoga med min nattsömn. Ställer alarm så jag varken sover mindre än åtta timmar eller mer än nio. Det är viktigt om jag vill fungera under dagen. 

Igår var jag så duktig och ställde alarm innan jag somnade och ännu duktigare idag när jag tog mig upp klockan åtta och lyckades hålla mig vaken under de där jobbiga, första två timmarna. Hade planerat att ha läsdag idag, nånting som jag brukade ha varje söndag för några år sen. Vet inte varför jag slutat, men nu tänkte jag ta tag i det igen. Som en belöning till mig själv efter en lång vecka av de utmaningar som vardagen innebär för mig. 

Hann läsa kanske en halvtimme innan ett telefonsamtal strulade till det. Ett kanske fem minuter kort samtal rubbade min stabilitet och känslosvallet var ett faktum. Försökte hålla mig lugn, bara tillåta mig att gråta lite försiktigt, men det gick inte. Blev så förbannad på mig själv för att jag blir såhär och efter en stunds ylgråtande var jag så slut att jag behövde sova. 

Två timmars sömn och vid tre vaknade jag till liv igen men jag är så trött att jag inte fattar hur jag ska orka nånting. Under söndagen lagar jag alltid mat för resten av veckan, så jag slipper det sen (det är mitt bästa knep för att lyckas hålla mig till nyttig mat) men jag fattar verkligen inte hur jag ska orka. Att bara hålla i en virknål är ansträngande just nu. 

Jag hatar när det blir såhär och det gör mig så trött på mig själv. Behöver använda mig av färdigheten jämförelse nu, – jämföra med hur en sån här situation hade slutat för flera år sen, då när jag både skulle ha stoppat mig full med piller och skurit sönder mig själv. Och känslosvallet skulle inte börja avta i styrka förrän timmar senare. Kanske dagar eller veckor. Det är viktigt att jag kommer ihåg det. Nu minskar intensiteten relativt fort, men självfallet finns den där infekterade känslan kvar i dagar. 

En reaktion till “Jag får inte glömma hur det brukade vara”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s