BPS, Färdigheter, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt

Jag behöver luska ut vad som funkar för mig och sluta tro att jag ska kunna göra, och vara, som ”alla andra”

Det har varit ganska kämpigt, sen den där söndagen och samtalet som strulade till allt. Det är ju så, med bps och annat som ligger i ryggsäcken och bara väntar på minsta lilla sten på vägen som får mig att falla. Den första veckan, eller kanske fem dagarna, efter den där söndagen mådde jag riktigt kasst. Och det var okej. Men det som kommit efter, den gamla vanliga passiviteten, det är den som är jobbigast för jag har inte haft lust med nånting. Och de saker som jag faktiskt gjort, de har inte varit bra nog för mig. Ingenting har dugit/dugt/dugat(?)

Men så idag lyckade jag iallafall ta mig ut på en lite längre förmiddagspromenad med Kiba och Kami. 

  Termometern visade på fem grader men med tanke på hur jag svettades av halsduken måste det ju ha varit några grader varmare. Så skönt. Och jag lyckades hålla mig relativt lugn hela promenaden. Kollade på andra människor, de som med största sannolikhet ser det som en självklarhet att kunna gå omkring utomhus utan rädslor för mer eller mindre realistiska faror. 

  
En sak bestämde jag mig för under promenaden – att börja göra vad som funkar bäst för mig och i detta fall är det att helt enkelt gå lite längre under varje promenad med hundarna, så jag är ute minst tjugo minuter varje gång, istället för att ta en rejäl powerwalk x antal gånger per vecka. Det funkar ju inte för mig, bara till en viss gräns. 

  
Det är dags att jag börjar lära mig vad som faktiskt funkar för mig. Att jag slutar försöka göra mig själv till nån jag inte är istället för att acceptera verkligheten som den är och därifrån försöka förändra mitt liv till det bättre. 

  
Efter den här bilden var jag tvungen att lägga ned telefonen i fickan igen för Kiba var på väg ner i vattnet och vattensvans är inget jag vill att han skulle drabbas av. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s