Färdigheter, Känslopåslag, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt

The better of two evils 


Sitter på balkongen och svettas. Både Kiba och Kami är såklart med mig. Kiba slappandes medan Kami håller koll på vad som pågår runtomkring. 

Så sent som för ett år sedan klarade jag inte av sitta här ensam, om ingen annan fanns i lägenheten. Idag lyckades jag till och med sätta upp parasollet fastän det sitter människor precis här utanför. 

Men det var inte det jag skulle skriva om. Jag är så innerligt trött på mig själv och mina sovvanor. Idag tog jag mig inte upp förrän halv elva. Då hade jag sovit drygt 12 timmar och om det inte vore för att hundarna behövde få mat och sen gå på promenad hade jag aldrig lyckats ta mig upp då heller. Jag fattar inte hur jag kan sova så jävla mycket. Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker ta mig upp, det går inte. Och ju mer jag sover desto mer nedstämd blir jag. Och lättirriterad. Huvudet värker och jag äter inte som jag ska, måltider missas ju eftersom det inte finns tillräckligt många timmar att sprida ut dem alla. Dessutom blir jag ju bara tröttare. Spenderar dagarna med att läsa och sova. Fixa lite med hamsterburen (har numer två bedårande dvärghamstrar som heter Kurta och Hicka) men orkar inte städa, inte tvätta ansiktet, inte bädda sängen. Jag blir så passiv och jag vill så gärna bryta det. Det har gått så långt att jag till och med funderar på att börja dricka kaffe igen. Varför? När jag drack kaffe gick jag upp i tid för att ha timmar att sitta och avnjuta kaffet innan det var dags att gå ut. Jag var så noga med att få i mig min dagliga dos koffein innan jag gick ut med hundarna för att undvika den där irritationen som annars uppstod. Jag slutade med koffein för att det är ångestframkallande men jag vet inte vad som är att föredra. Det där med kaffe låter bara mer och mer lockande. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s