DBT & dylikt, Färdigheter, Känslopåslag, Kreativitet, Mentala sårbarheter, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt

Jag vägrar krascha totalt 


Den här dagen började inte bra. Sitter i soffan helt skakig av ångest. Det började med att jag inte ville gå upp. Klockan var nog strax innan tio när jag väl tog mig upp ur sängen och istället för att äta nånting bra från the 20/20-diet bredde jag fyra mackor ljust bröd och hann inte mer än äta upp dem förrän det ringde på dörren och två snubbar stod här utanför och ville in och laga min toalett. På nåt sätt lyckades jag skicka iväg dem igen och hamnade sen som ett vrak i soffan. Det var i lördags toaletten slutade fungera men tydligen anses det inte tillräckligt akut för att en ska få hjälp under helgen. Istället sade de till Sofia, som alltid får ringa åt mig, att de skulle komma i början av veckan. Sen dess har jag varit livrädd. Hon ringde imorse och bestämde med dem att de skulle laga toaletten nästa torsdag eftersom jag då inte är här hemma ensam. Det funkar inte att ta hit hjälp när ingen finns med mig. Och pappa har fixat så att toaletten ändå går att använda. Men tydligen kom de ändå, idag, och all luft rann ur mig. Dessutom har jag misskött maten i över en vecka och jag som var nere i 92 kilo, (nästan 10 kilo minus med andra ord), väger säkert minst 95, 96 nu. Och självhatet flödar. 

Men jag tänker inte låta den här dagen bli ännu värre. Istället ska jag ta fram mina färdigheter från åren i DBT och på så sätt försöka ta hand om mig själv på bästa sätt. 


TO DO LIST, – DBT STYLE (eller nåt [en lista för att må bättre])

Börja om i fas ett imorgon. The 20/20-diet är indelat i tre faser varav fas ett och två, vardera, varar i fem dagar medan fas tre varar i tjugo dagar. Och så går det runt. Jag är i fas tre men eftersom det gått så dåligt under så många dagar är det lika bra att börja om med fas ett. (Att ändra planen som redan finns inskriven i min Filofax innebär dock ett ångestpåslag, men det känns ändå som ett wisemind-beslut att börja om imorgon). 

• Läsa. Igår köpte jag en bok av Sylvia Browne om spiritual guides och att ägna mig åt några timmars läsning i den kommer kännas tröstande. Och stärkande. 

Brev. Fortsätta på mitt brev till E. Vi skriver alltid jättelånga brev till varandra och hon har blivit en av de personer som står mig allra närmast, allt tack vare breven, och jag mår alltid bättre av att både skiva till henne och läsa brev som hon skrivit. 


Virka. Fortsätta på sjalen som kommer bli så fantastisk fin, med mönster från den alltid lika inspirerande All About Ami

Gosa. Med både hundar och hamstrar och ikväll flickvän. 


Pinterest. Fortsätta leta inspiration till handarbete och annat pyssel. 

Inreda nya buren. Den är redan här och väntar på att hämtas ut (vilket såklart Sofia måste göra åt mig). 

Äta regelbundet. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s