När självföraktet försöker vinna 

Älskar de här nya glasen jag köpte igår

Idag är en sån dag då självföraktet ligger på topp. Det blev ingenting av mötet på psyk, jag klarade inte av det, och även om mamma och terapeut Y fixade en ny tid efter midsommar då mamma kan hjälpa mig hela vägen dit, så känner jag skammen. Ännu ett misslyckande. Kanske ett litet misslyckande i era ögon, men ett stort som fan i mitt. Och själva grejen att, psykiskt, inte klara av sånt som de flesta ser som en självklarhet att klara av, – det är själadödande. Inte blir det bättre av att jag sov till halv elva och åt upp Sofias glassbåtar till frukost. Mina åt jag upp efter att chipsen tagit slut när jag vaknade tidigt imorse. 

Så idag måste jag med andra ord ta hand om mig själv, och det gör jag bäst genom att dels acceptera hur läget är just nu och genom att göra saker som jag mår bra av. Vad mår jag bra av just nu då? Inte handarbete. Har nästan helt tappat lusten med det. Köpte en målarbok för vuxna igår och det får mig att må bra (även om en dryg röst inom mig säger att jag borde sluta fjatna mig och måla eller teckna själv). Jag mår också bra av att sitta på balkongen, och av att läsa i seriemördarboken. Och av kaffe och brevskrivning. Så det är väl så min dag kommer se ut. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s