Böcker, BPS, DBT & dylikt, Brevskrivning, Färdigheter, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Den där förbannade passiviteten


Jag är så jävla passiv. Igen. Det är ett problem vi jobbade mycket med i DBT. Hur jag ska ta mig för nånting när passiviteten gror inom mig. Fastnar framför teven och fyller i sida efter sida i den där målarboken. Det är okej om jag gör det då och då, men inte mer eller mindre hela tiden. 

Tröttheten gör ju inte saken bättre och varje morgonpromenad den här veckan har varit hemska. Hatar när jag är en så tråkig matte. Och irriterad matte. Hur brukar jag göra för att komma ur det här? Ta små steg tror jag. 

Har iallafall lyckats lägga mig i badet. Behöver tvätta håret och tvätta mig och planen var att jag skulle ta ett bad direkt efter morgonpromenaden men så blev det ju inte. Nu ligger jag iallafall här och planen är att jag ska läsa i Fågelburen av Lisa Jewell. Kommer inte riktigt in i den och därför undviker jag att läsa i den och så blir det ingen läsning alls, förutom några sidor i seriemördarboken som är så tung att hålla i att jag inte orkar sträckläsa. 

Beroende på vad klockan är när jag kommer upp ur badet ska jag antingen skiva klart mitt brev till AK och sen ta ut hundarna, eller så blir det hundarna först och brevet sen. Har haft planer på att skriva klart brevet i flera dagar men jag lyckas liksom inte. Passiviteten vinner om och om igen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s