Brevskrivning, Färdigheter, Handarbete, Kiba och Kami, Kurta och Hicka, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Det är dags att jag sparkar passiviteten i arslet 

Så jag sov till klockan två, då pappa ringde och väcke mig. Passiviteten har just nu övertaget. Den säger till mig att sova, för det finns ju inget skönare. Bara lägga mig ner i soffan eller sängen och försvinna bort några timmar. 

Men jag vill ju faktiskt göra saker, det vill jag, och så länge det är så är det ju ingen riktig fara med mig. Faran kommer om passiviteten helt raderar ut min vilja att göra saker. 

Sånahär dagar känner jag mig ynklig och dålig. Typ ryck upp dig nu för fan fastän jag vet att det absolut inte funkar så. Känslan finns ändå där och då behöver jag göra något som får mig att känna mig kompetent. Klickerträning hör dit och jag behöver ju inte ta mig ut för att göra det. Steg två handlar ju om att klicka i vardagssituationer och det finns ju väldigt mycket som passar in där. Så ett mål blir klickerträning med hundarna. 

Lägenheten börjar förfalla totalt typ, så städning skulle jag behöva ägna mig åt. I små, små delar dock. Jag varken kan eller orkar ägna mig åt storstädning. Prio ett är att städa vardagsrumsbordet så det går att ha tända ljus där på. Och så skulle sängen behövs bäddas ren för den är full med kaksmulor. 

Resten av tiden skulle jag behöva kämpa med att göra sånt som jag mår bra av. Jag har skrivit klart mitt brev till AK men inte orkat paketera det än eftersom jag ska skicka med ett par sockor. Så det får jag ta och göra och sen påbörja mitt brev till Heather. 

Jag skulle också må bra av att sitta på balkongen och läsa. Koncentrationen är långt ifrån den bästa när jag är såhär passiv, men det skulle göra mig gott. 

Vad mer behöver jag få in? Låta Kurta och Hicka komma ut i lekhagen. Och så vill jag komma igång med mitt handarbete igen, så en idé är ju att återuppta virkandet av tröjorna till tvillingarna och Vincent. Och så behöver håret tvättas och tänderna borstas så ett bubbelbad med läsning passar väl in också. Men sen får det räcka. 

Mål för dagen

 • klickerträning med hundarna 
 • bädda rent sängen
 • städa vardagsrumsbordet
 • fixa AKs brev
 • påbörja brev till Heather
 • läsa på balkongen
 • släppa ut Kurta och Hicka i lekhagen
 • fortsätta virka på tröjorna till tvillingarna och Vincent
 • bubbelbad och läsning
 • tvätta håret
 • borsta tänderna

En gedigen lista och även om det kan tyckas vara lätta saker att åstadkomma så är det inte det för mig. Speciellt inte en dag som denna. Vad jag dock vet är att ju mer av sakerna på listan som jag utför desto bättre, eller mindre dåligt, kommer jag att må. Dags att kämpa på med andra ord. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s