Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt

Passivitet och klickerträning 


Det har varit en passiv dag igen. Vaknade utmattad och efter en kopp kaffe stoppade jag i mig två koffeintabletter och vilade en kvart i soffan innan jag tvingade ut mig själv på promenad med hundarna. Resten av dagen har nästan enbart spenderats i soffan, gloendes på Ex on the beach med Sofia och antingen ritandes eller spelandes under tiden. Försökte mig på att börja på ett par sockor men det krävde för mycket av mig. 

Sov någon timme på eftermiddagen och vid åtta tog jag först ut Kami och sedan Kiba, för att öva med klickern. Det var dags för steg två vilket innebär att jag skulle börja klicka när hundarna gör nåt som är positivt, exempelvis går fint i kopplet. 
Innan jag gick ut var jag jättenervös. Det kändes som att allas ögon skulle vara på mig och jag var rädd att känna mig fånig. Fånig som inte börjat med det här tidigare. Båda hundarna är ju nio år för sjutton. 

Men det var kul och Kami var så himla duktig. Tanken var att vi skulle öva drygt fyra minuter i taget och sen ta en paus men Kami var så inne i uppgiften att han varken bajsade, kissade eller nosade runt medan vi var ute. Allt hans fokus låg på uppgiften. Älskade lilla plutt. Kiba var också duktig men han är inte alls lika snabb som Kami. 

Efter klickerövningarna hamnade jag återigen i soffan och har suttit där tills för några minuter sedan, då jag lade mig i sängen. Hoppas verkligen att jag ska orka mer imorgon. Vill göra nånting produktivt. Och jag vill sitta på balkongen. Läsa. Kanske sticka. Någonting annat än den förbannade soffan hela tiden. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s