Färdigheter, Mentala sårbarheter, Svårigheter

En viktig to do-list


Det börjar bli mer akut nu, situationen med min passivitet. Ju längre tid det tar för mig att vända situationen desto större är risken att jag kommer hamna i en depression. Igen. Situationen blev så mycket mer akut efter hamstrarnas bråk i lördags. 

To do list

  • Äta regelbundet och aldrig hoppa över frukosten. Det är skitsamma om det inte är den nyttigaste frukosten eller lunchen. Jag måste börja äta regelbundet om jag ska lyckas bli piggare igen. 
  • Röra på mig. Även om jag inte orkar träna och inte klarar av att ta mig iväg på långpromenader på egen hand med hundarna så kan jag passa på och ta hjälpen från Sofia. Långpromenader tillsammans med henne på kvällarna. Det är bra både för kroppen och psyket. Och jag säger inte att jag måste göra det varje dag, men iallafall några gånger i veckan. Fysisk aktivitet är fantastiskt för måendet. 
  • Bli mer aktiv på instagram igen. Och då menar jag min kreativitetsinstagram, itsallaboutcrafting. Jag drar mig för att uppdatera där eftersom jag inte är särskilt produktiv just nu, men jag behöver fortsätta för jag mår bra av det. Och det brukar inspirera mig att göra fler saker. 
  • Planera en liten och enkel ritual inför Litha. Jag mår alltid sämre när jag låtit en högtid passera förbi då jag inte gjort någonting särskilt alls. Det behöver ju inte vara komplicerat. 
  • Fokusera på positiva saker. Som att Kibas bajs är bättre än någonsin och snart har han ätit specialmaten i en hel månad och då är det dags att börjar återgå lite försiktigt till den vanliga kosten (som är 200 kronor billigare per påse!), midsommar i Nora, Tysklandsresan, Sofias semester, alla fina människor i mitt liv, klickerträningen som bara går bättre och bättre, hamstrarna lever och klarade sig förhållandevis bra efter slagsmålet och så vidare i all oändlighet typ. 
  • Tillåta mig själv att riktigt fokusera på saker som jag mår bra av att göra. Handarbeta och titta på realityprogram, skriva och dekorera långs brev, blogga, läsa alla möjliga sorters böcker och helst ha läskoma varje dag, leka med hundarna, möblera om i hamstrarnas burar, bada, sminka mig, spendera timmar med att leta inspo på Pinterest, fylla i målarboken och göra kuvert av sidorna, se på ex on the beach med Sofia, spela spel på ipaden, umgås med Natta och Vincent, hälsa på i Lindesberg, prata, lyssna på musik jag en gång i tiden älskade, kolla på dokumentärer, göra fina saker till hemmet, sitta på balkongen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s