Högtider, Hjärta, Kurta och Hicka, Vardagligt

Att finna Wicca var att hitta hem


Det blev en väldigt bra dag trots allt. Har spenderat timmar på balkongen, med en mjuk Kami i knäet, Kiba i en stol intill, läsandes Fågelburen. Boken är riktigt bra nu och flera gånger lyckades jag slappna av så bra att jag helt försvann in i det jag läste. Det är ovärderligt ❤️ Såna stunder då jag verkligen älskar mitt liv, trots alla fall ned i diken hit och dit. 


Efter kvällsbadet satte jag mig en stund på balkongen. Tände en rökelse (som jag snabbt släckte igen då jag blev rädd, paranoid, att någon granne skulle klaga) och bad en fin bön som jag hittat på internet. Jag fann Wicca när jag var 18 och som mest desperat efter någonstans att höra till och det var precis som klichén säger, – det var som att hitta hem. Jag är oftast ganska tyst om min tro och som solitär Wiccan fungerar ju det bra, men ibland vore det skönt att ha någon att tala med som tror på samma som jag. Det går att tala med Sofia, hon är respektfull och lyssnar men det är ju inte samma sak som det vore om hon trodde på detsamma som jag. Wicca har räddat mig så många gånger. När jag känner mig ensam och rädd och inte riktigt lyckas finna mig själv, då finns min tro där och ger mig hopp. Det är bara så synd att världen är full av ateister som inte visar respekt. Som hånar de som tror på något. Som tycks se på oss som mindre intelligenta. Jag har stött på såna personer för många gånger för att våga vara helt öppen med vad det verkligen är jag tror på. 


Jag är Wiccan och häxa och tror på Gudinnan och Guden. Jag har regelbundet ”samtal” med Gudomen och finner vägledning och inspiration till att bli en bättre människa. Och jag har Hecate som min andliga vägledare. Mer än så är jag nog inte redo att dela med mig av. 

Men just nu är jag som lyckligast och älskar livet och är tacksam för alla fina människor och djur som vill vara en del av mitt liv. Tack. 

Och Blessed Be 🌛🌝🌜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s