HjÀrta, KÀnslopÄslag, Social Ängest, SvÄrigheter, Wicca

Litha 🌞


Jag Ă€r fan alltid sent ute nĂ€r det kommer till högtidsfirandena (förutom Julen, men det Ă€r en annan sak). InsĂ„g igĂ„r att det var den tjugonde och Litha brukar alltid firas runt den tjugoförsta. SĂ„ jag googlade för att ta reda pĂ„ vilket datum det Ă€r i Ă„r, sommarsolstĂ„ndet, och dĂ€r stod det den tjugoförsta, sĂ„ jag kunde pusta ut. Tills jag sĂ„g att det i alla Wicca-grupperna jag Ă€r med i pĂ„ Facebook stod att det Ă€r den tjugonde. SĂ„ Ă„ngesten slog till. 

Det gör ju alltid det nĂ€r jag inte har kontroll och jag hatar nĂ€r jag struntar i högtiderna. Jag kĂ€nner mig alltid som en vĂ€rdelös Wiccan fastĂ€n jag egentligen vet att jag inte Ă€r det. Hela tiden försöker jag göra allt sĂ„ stort, slĂ„ pĂ„ stort nĂ€r det kommer till hur jag ska fira, och det Ă€r dĂ€r allting spricker. Jag struntar i det istĂ€llet. 

Just dĂ€rför tĂ€nkte jag mig ett litet firande bara, kanske bara nĂ„got glas vin, en tĂ€nd rökelse och en kort bön eller meditaion, men sĂ„ var det ju problemet med datumet. Vilket jĂ€vla datum Ă€r det som Ă€r rĂ€tt? RĂ€dslan för att bli hĂ„nad om jag gör fel. Den finns ju alltid dĂ€r. 

SĂ„ vaknade jag sent imorse igen och kĂ€nde att jag skiter i det hĂ€r. Jag struntar i Ă€nnu ett jĂ€vla firanden och rullar runt i min Ă„ngest istĂ€llet (vĂ€ldigt mĂ„nga sĂ„rbarheten just nu), men sĂ„ tĂ€nkte jag till. För helvete, jag Ă€r ju en solitĂ€r Wiccan av en orsak. Det bĂ€sta jag kan göra Ă€r att anpassa dagen efter mig sjĂ€lv. 


Och sĂ„ blev, och blir det. Sminkade mig och tog pĂ„ mig bĂ„da mina favorithaldsband – pentagrammet och Hecate. FĂ€rgglada klĂ€der. Och sĂ„ ut. Runt parken med hundarna och jag tog tid pĂ„ mig att verkligen vara medvetet nĂ€rvarande. Jag till och med stannade och luktade pĂ„ en blomma fastĂ€n jag var sĂ„ rĂ€dd att nĂ„gon skulle se mig och tĂ€nka att jag Ă€r underlig! Och glad Ă€r jag för det – den dĂ€r blomman luktade fantastiskt. 

Jag har en flaska vitt alkoholfritt vin pĂ„ kylning och ska senare baka chokladbollar för det Ă€r sommar för mig, och Litha Ă€r ju trots allt sommarens topp. Till middag blir det sill och potatis för ingenting blir mer sommar Ă€n det och resten av dagen ska jag bara göra sĂ„nt som jag vill. Spendera sĂ„ mycket tid som möjligt pĂ„ balkongen, men inget tvĂ„ng. LĂ€sa och slappa och ta det lugnt. Och om jag ikvĂ€ll orkar sĂ„ ska jag sĂ€tta mig hĂ€r ute igen, tĂ€nda lite ljus och en rökelse och antingen be en bön som passar Litha eller ocksĂ„ meditera. 

Det fĂ„r bli bra sĂ„. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s