BPS, DBT & dylikt, Det förflutna, Familj, Färdigheter, Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Svårigheter

Första resan utan krisbox


Som vanligt sitter jag på min balkong. Denna älskade plats som jag äntligen lyckats erövra. Försöker njuta av det som är bra. Och gott. Som mitt vita vin, alkoholfritt och inköpt i Tyskland förra sommaren. Det är fint att jag kan dricka det utan sug efter något med alkohol. Utan sug efter fyllan. Ruset. 

Det är så mycket som är jobbigt just nu. Så många förändringar och jag är rädd och ledsen och kämpar så mycket jag bara kan för att använda färdigheter så styrkan inte ska börja öka. Hör hur det smattrar mot parasollet. Det gör mig lugn. Trygg. 

Det är så jobbigt med alla känslor. Jag vill skrika och vara arg, för ilska gör att jag orkar. Men jag är inte arg. Jag är ledsen och slåss mot alla dessa impulser som skulle få mig att agera som jag skulle gjort , innan jag fick hjälp att lära mig hantera livet. 

Imorgon åker vi till Nora. Sofia, jag, hundarna och mina föräldrar. Jag är så glad att vi är så nära, jag och mina föräldrar. Vi  familjen Tunmats är kaotiska och känslofyllda och ibland ganska galna, men vi är också starka tillsammans. Min bror och jag har haft tur som växt upp med föräldrar som utan tvekan skulle göra vad som helst för oss. Offra allt om det behövdes. Och mina föräldrar känns lika mycket som mina bästa vänner som föräldrar. Jag gillar att göra saker med dem. 

Över midsommar ska vi stänga in oss i en liten stuga på 17 kvadrat. Förhoppningsvis blir vädret fint, men annars får vi ha det mysigt där inne, tillsammans. Fira midsommar och vara glada för allt det fina. 

Jag ska ladda min kindle och spendera massor av tid med att läsa. Läsa och prata och promenera och äta god mat och dricka öl och vin och kaffe och pepsi. Tidigare brukade jag ta med mig min krisbox, som hjälp ifall det skulle skita sig på något sätt, men nu blir första resan utan. Jag behöver den inte. Jag vet att jag klarar mig utan. Det är viktigt att jag kommer ihåg dessa framsteg, och lägger märke till dem, när saker känns jobbiga. 

Vi har alla kommit så långt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s