Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Jag vet bara inte hur jag ska gå tillväga för att komma igång igen


Egentligen är det inget konstigt att jag blir nedstämd efter att ha varit ”social.” Det pratas om jobb och studier och sociala liv och jag kan inte låta bli att jämföra mig. Vad har jag att berätta? Nä, Färsäkringskassan strular igen. Mitt liv står typ i pausläge för jag vet varken ut eller in. Jag har ingen semester att glädjas åt, inga arbetskamrater att skratta och ha kul med. Ingenting att berätta för folk som inte står mig nära. Kan ju inte direkt dra upp asså, shit, jag har inte skurit mig på fem år eller idag firade jag fyra är som nykterist, så jävla fett! Det funkar inte. Så istället sitter jag och lyssnar till de andras samtal och känner att jag har mer gemensamt med de som är pensionärer än de yngre. 

Just nu har jag inga mål. Igen. Sist jag hade mål gick allt i kras när Försäkringskassan strulade till det för mig ännu en gång och efter alla dessa försök, och alla gånger som jag blivit kastad till marken återigen, känns det som att det inte är någon mening med att kämpa. Att ha mål. Jag får en pessimistisk inställning fastän jag egentligen inte klarar av pessimism. Det känns bara så jävla meningslöst. 

Jag vill ta tag i saker igen. Jag vill skriva den där jävla boken om mig själv, den där boken som jag inte ens klarar av att benämna som självbiografi för att jag genast får så negativa associationer och dessutom kan jag inte ta mig själv på allvar. Jag vill också ta tag i mitt målande och ritande, men det känns så jävla svårt för jag finner ingen mening med det. Jag har målat så jävla många tavlor och gett bort i present men det är som att tavlorna aldrig duger. Och om jag behöll alla tavlorna själv, vart skulle jag göra av dem? Allting skulle bara hamna på tippen. 

Sedan har jag ju den där drömmen om en stark kropp som orkar. Jag älskade att träna när jag följde schemat från 20/20-dieten men när jag väl kom av mig blev det på något sätt omöjligt att börja igen. Och jag tänker på alla mina försök att dels bli mer hälsosam och dels gå ned i vikt, och varenda gång har det ju misslyckats. Jag har ett problem med maten som jag inte vet hur jag ska få bukt på. En hetsätning utan kräkningar på slutet och jag blir bara större och större, tröttare och tröttare.

Ännu en sak att ta tag i är aktiveringen av hundarn. Klickerträningen tappade jag helt efter helgen i Nora och jag vet inte hur jag ska lyckas ta tag i det igen! Alla dessa saker som jag vill, men som det inte blir någonting av. 

Jag behöver börja sätta upp mål för mig själv. Både små och stora mål som jag kan bocka av när de är avklarade och få känna lite stolthet över mig själv igen. Lite kompetens. 

Jag förstår bara inte hur jag ska gå tillväga. 

5 reaktioner till “Jag vet bara inte hur jag ska gå tillväga för att komma igång igen”

 1. Gäller nog att försöka att inte jämföra sig med andra ändå. Jag tycker du verkar dela väldigt intressanta och livfulla saker på facebook och instagram. Du tillhör ju utan tvekan dom som har något att säga, om någon 🙂

  Kämpa på! /Johan (han cykelnörden med snelugg) :))

  1. Det är bara så jävla svårt att inte jämföra, men jag vet ju att det är dumt. Och tack för alla fina ord, cykelnörden med snelugh 😉

 2. Åh jag känner verkligen igen mig… Jag är skadad (har varit det ett antal år) och försäkringskassan vill inte hjälpa mig. Livet är på ”paus” för mig också, eftersom jag inte kan jobba eller studera eller komma vidare.
  Förstår hur du känner med att allt känns meningslöst och stillastående, och hur svårt det är att inte jämföra sig med andra.
  För mig hjälper det att se att jag faktiskt inte är ensam om att vara sjuk/skadad/handikappad och att det dinns andra människor i liknande situationer!
  Jag önskar dig all lycka. Kram!

  1. Det är hemskt att höra att du känner igen dig 😦 Jag försöker att inte jämföra mig med de som är friska och klarar av att arbeta/studera och att även tänka på allt som jag ändå lyckats uppnå, men det är ju så jäkla svårt :/ Det tycks alltid lättare att ta den mer destruktiva vägen tyvärr.
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s