Färdigheter, Kiba och Kami, Kurta och Hicka, Svårigheter, Vardagligt

Jag är nöjd (och lite stolt) 

Kami ville vara med när jag skrev brev

En sak jag lärt mig från boken om prokrastinering är hur bra det är att skriva listor med vad som ska göras. Listor är någonting jag periodvis är väldigt bra på, och det brukar funka, tills jag helt plötsligt inte orkar jobba mot passiviteten och jag slutar igen. Ungefär som det brukar vara med sådant som jag påbörjar och mår bra av – efter en stund slutar jag helt enkelt. 

Men idag skrev jag en lista och det har resulterat i en betydligt mer produktiv dag än vanligt. Jag har klickertränat med båda hundarna. Kicken det ger att se hur snabbt Kami lär sig, den är enorm. Han är otroligt snabb. Oftast fattar han precis vad han ska göra efter högst två försök. Kiba är betydligt trögare när det kommer till sådana saker och han ger ifrån sig en hel del frustrerade skall när han inte vet vad han ska göra. 

Har också varit iväg till veterinären för den där hälsokontrollen med Hicka och Kurta. Allt såg bra ut och Kurta är inte tjock som jag misstänkt. Vi blev instruerade att köpa med vitaminer som de ska ha i sitt vatten två gånger per vecka, men annars var allt bra. 

Borstade Kamis tänder, någonting som inte är det lättaste men som jag behöver göra varenda dag, för hans skull. Hans tänder är kassa och jag skulle behövt börja med det redan när han var valp, vilket jag också gjorde men som med det mesta annat har det kommit och gått. Han är så svår att borsta tänderna på men jag har nu köpt en grej som sätts på fingret och någon nytta gör det nog. 


Jag har städat vardagsrumsbordet, påbörjat ett brev, vattnat blommorna och fyllt på dosetten (som skulle fyllts på i söndags kväll). Dessutom har jag fixat med hamstrarnas mat och toaletter och jag har läst och virkat. Det känns så bra när jag orkar vara produktiv. Det ger energi samtidigt som det får mig att vilja göra fler saker. Någon långpromenad blir det inte för mig idag och inte heller något ritande, men sju saker av nio är betydligt bättre än vad jag räknat med så jag känner mig nöjd och stolt 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s