Mentala sårbarheter, Svårigheter

På något sätt måste jag ju kunna ta mig ur det här 


Jag fick mens igår! Kan inte ens minnas när jag hade det sist, ett år sedan? Mer? Känner mig som den där tonåringen igen, med tusentals liter mens och en mensvärk som vägrar ge med sig. Jag förstår bara inte varför jag får det nu. Jag har ju knappast gått ned i vikt, så jag antar att det är en engångsföreteelse. Det lär visa sig ganska snart. 

Hetsätningsboken har redan lärt mig en hel del. Exempelvis att typ ingen börjar hetsäta utan att ha bantat innan. Det fick mig att tänka tillbaka, på hur det var när jag var tonåring, och nej jag kan inte minnas att jag hetsåt innan jag började banta med hjälp av Viktväktarna. Det är också skönt när jag känner igen mig i det som skrivs, om hur jag efter varje misslyckat bantningsgförsök börjar hetsäta mer än innan. Hur hetsandet verkligen tar över mig då. Jag har mycket kvar att läsa innan jag kommer till manualen för hur jag ska gå tillväga för att ta mig ut det här. En sida av mig säger att jag är patetisk, som hoppar på grej efter grej för att försöka komma fram till hur jag ska lyckas ta mig ur mitt problem. Det har varit många olika saker genom åren. Viktklubb, Bethenny Frankels Skinny girl-bok, Viktväktarna, GI, pulverdieter, dr Phils 20/20-diet. Kräkningar. 

Allt har funkat ett tag, för att sedan leda till de värsta hetsätningssessionerna hittills. Jag tänker inte ge upp. På något sätt måste det gå att finna en lösning. 

En reaktion till “På något sätt måste jag ju kunna ta mig ur det här ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s