Familj, Färdigheter, Hjärta, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Det känns någorlunda okej ändå 


Det känns okej inför den kommande veckan. Gårdagen var tuff och idag har jag varit helt slut, men har ändå mått okej. Lyckades tvinga iväg mig till Hästhagen med Sofia. Det var vidrigt att försöka göra mig klar, bara att gå och kissa kändes som en enorm utmaning, men jag visste ju att det skulle vara värt det. I Hästhagen fanns mamma, pappa och Vincent ❤️ 

När vi kom fram frågade jag Vincent om jag kunde få en kram. 

”Nej,” svarade han, som väntat. 

”Men jag är så ledsen idag, så jag skulle behöva lite tröst.” Jag hann inte mer än avsluta meningen innan han sprang fram till mig och gav mig den varmaste kramen. Han är så go den där ungen. 

Beslöt med mamma och pappa att jag ska skjuta upp tandläkarbesöket på tisdag till senare i höst, eftersom jag redan kämpar med så många sårbarheter. Det är onödigt att göra det extra jobbigt då. 


Vi gick till fotbollsplanen och flög drake och när mamma och pappa gått tillbaka till husvagnen blev det fotboll för Sofia och Vincent och lite kurragömma. Jag orkade mest bara sitta på marken och titta medan de spelade, men det var fantastiskt ändå. 


Jag behöver inte tvivla på att han tycker om mig. Efter lekandet var Vincent trött och skulle varva ned med lite spel på paddan. Han var på väg att sätta sig där ute med oss, men mamma sade till honom att han inte skulle se något där ute i solen, att han istället borde sätta sig i förtältet. ”Men jag vill vara med Mana” sade han och mitt hjärta smälte. Och såklart gick jag in med honom. Vi spelade lite och sedan slog han på en låt som vi dansade till. Den ultimata fuldansen, men det var kul. Och skönt att bara släppa på allt. 

Innan Sofia och jag cyklade till donken för att köpa mat pekade Vincent ut virkade saker från etsy som han vill ha av mig. Han blir fyra i september så det är bara att jag sätter igång. Det blir så mycket roligare att göra saker till honom som jag vet att han verkligen vill ha. 

• • •

Innan vi åkte iväg idag fann jag av en slump en fantastisk sida på internet om depression och olika färdigheter att använda. DepressionToolKit.org 

Jag läste igenom några av sakerna och hamnade på det där med träning. Jag vet ju hur viktigt det är för mig. De rekommenderar 30 minuters träning fem dagar i veckan, och tipsade om att det går att dela upp tiden. Så istället för trettio minuter per tillfälle kanske en tränar tio minuter tre gånger. Så jag känner någon liten pepp att prova. Det blir promenader, eftersom jag älskar det och hundarna ändå behöver komma ut, och eftersom jag vanligtvis går ut med dem två gånger per dag ska jag de gångerna försöka gå en kvart. Inte mer, för då vet jag att det kommer brista. Jag tenderar att köra på stort, verkligen sätta gasen i botten, och varje gång blir det en kraschlandning. Så jag ska hålla mig till den där kvarten, om jag ens klarar det, men jag ska iallafall göra mitt bästa. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s