Dissociering, Handarbete, Känslopåslag, Kurta och Hicka, Mentala sårbarheter, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt

Jag famlar i mörkret

Jag försöker ta hand om mig själv och jag försöker fokusera på att ta små steg. Att det är okej att ta små steg. Att de räknas precis lika mycket som de större stegen. 

Jag klandrar mig själv så mycket för att jag inte mår bra. Hela tiden. Kommer på mig själv med att säga åt mig att rycka upp mig, att bara get over it already! Ett konstant invaliderande av mig själv, mina känslor och mina upplevelser. 

I onsdags tvingade jag mig själv att vara barnvakt åt Vincent med mamma. Jag hade ingen lust, och när jag inte har någon lust att träffa Vincent, då är det illa. Han var världens goaste precis som vanligt och ändå ville jag bara hem till sängen och sömnen. 

Och igår tvingade jag mig att träffa Lahti en stund. Hon var här med en vän och letade Pokemon och tänkte passa på att träffa mig och Sofia en sväng när hon ändå var i stan. Det var fint att träffa Lahti, men det var andra människor med och jag orkade inte ens anstränga mig att klara av sådana där saker som att se främlingar i ögonen och att hälsa. Jag var säkert otrevlig och jobbig att vara nära, men det fanns ingen ork. All ork gick åt till att ta mig ut från lägenheten. Och det var fint att träffa Lahti. Om de andra såg mig som en arrogant jävel så får det vara så, det spelar ju egentligen ingen roll. 

Hela veckan har varit fylld av dissociering. Har främst fokuserat på att skriva brev och läsa och ta en minut i taget. Förstår inte hur det kan vara så svårt. I torsdag kom jag mig inte för med att göra morgonkaffe förrän fyra eller fem på eftermiddagen. Mår illa nästan hela tiden och orkar bara äta sådant som finns framför mig. 


Skulle behöva ta fram min pärm med papper från DBT, för just nu känns det som att jag famlar i mörkret. Och sängen ropar på mig att det är dags att sova igen, att det räcker att vara vaken en halvtimme eller så. Jag vet inte. Känner bara sådan skam inför Sofia och Lahti, Vincent och mina föräldrar att jag inte inte mår bra. Det känns som att jag är en otacksam skithög som förtjänar en spark i arslet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s