BPS, DBT & dylikt, Färdigheter, Svårigheter, Vardagligt

Jag gör det bästa jag kan och det är bra nog 

Återigen tvingade jag på mig ”bra” kläder. Fixade ögonbrynen och tog på mig mitt feminist-halsband och väl ute med hundarna kändes det ändå okej att gå den längre svängen. Om jag hade följt känslan och istället tagit den kortare promenaden och sedan lagt mig i soffan och sovit så hade dagen blivit mycket sämre. Då hade den aldrig fått någon chans att bli bättre. Idag sparkade jag känslan i röven och det känns fantastiskt, men jag vet också att jag inte alltid har den förmågan. Idag hade jag en bra och stark grund, tack vare de två tidigare relativt bra dagarna, vilket gjorde det betydligt lättare att gå emot känslan. De gånger jag inte är stark nog, de gånger jag blir passiv och nedstämd, måste jag också acceptera. Acceptera och validera mig själv och förstå att jag faktiskt gör det bästa jag kan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s