Försäkringskassan, Handarbete, Kurta och Hicka, Psyk, Svårigheter, Vardagligt

Garn, hamstrar och psyk

img_0036Det var tänkt att jag skulle blogga om mötet på psyk redan igår, men jag hade ingen lust. Mötet gick bra. Farmor skjutsade dit mig och mamma och kom sedan och hämtade oss igen, vilket gjorde det otroligt mycket lättare för mig att komma iväg. Det var pappa som kollat med farmor om hon kunde, efter att han och mamma läst i min blogg om hur jobbigt jag hade det. De ville göra det lättare för mig, men ingen insåg precis hur mycket lättare det blev. Min älskade farmor, jag kunde inte tacka henne nog (Och hon hade med sig sådant fantastiskt garn hon köpt i Spanien och jag har redan börjat göra ett par sockor av det färgglada garnet).

Läkaren vi träffade var bra, en av de bättre jag mött, men självfallet kommer hon inte vara kvar. Vi gick noga igenom allt vi behövde komplettera till Försäkringskassan. I över ett år nu har jag, eller mer mina föräldrar egentligen, kämpat för att jag skall få sjukpension. Det heter inte så längre, men det nya namnet är för krångligt att hålla koll på och ordet sjukpension säger ju precis vad det gäller.
Jag har varit på så fruktansvärt många möten. Gått igenom samma saker om och om igen, bara för att en läkare som träffade mig 30 minuter för över ett år sedan fick för sig att jag skulle kunna arbetsträna om ett år. Seriöst, jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.

Förstår inte hur mamma orkar. Tjata och tjata och ringa och tala med människor hela jävla tiden. Jag skulle inte orka själv. Skulle ju inte heller kunna själv, men även om jag kunde skulle jag inte orka. Det är jobbigt nog att plocka ihop mig själv efter varje negativt ord från Försäkringskassan. Varje dipp jag haft sedan min födelsedag förra året, då jag fyllde 30, har startas på grund av Försäkringskassan. Jag orkar inte.

Men då är det fint att ha mina djur att fokusera på. De är så söta och fascinerande och Hicka har precis fått ett bedårande trevåningshus som han inte riktigt vågat utforska än.

Imorgon är det Fredag, igen, och jag tänker fokusera på att ha mysigt med Sofia och sedan på Lördag är det äntligen dags för Readathon! Peppen!

 

Ps. 85, 548 ord skrivna på boken! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s