Exponering, Familj, Hjärta, Mentala sårbarheter, Schizotypal PS, Social ångest

En fantastisk söndag 

Gårdagen var så fruktansvärt fin. Det finns stunder, tillfällen, då jag känner mig som en riktig människa. En människa som funkar och är okej och duger, och hela gårdagen var ett sådant tillfälle. 

Vid tio blev Sofia och jag upphämtade av Johan och Cissi. Vi skulle till Karlskoga och fira Johan och Sofias mormor som fyllde 83 igår. Väl i Karlskoga stannade vi till vid maxi och köpte blommor och choklad till Raja och godsnus till mig och Sofia (ja, lite garn till mig också). 


Vi hämtade upp Raja och åkte sedan hem till Sofias föräldrar. Theo kom springande till parkeringen, den gladaste lilla hunden, för att möta oss. Ett bättre välkomnande kan en inte få i mina ögon. 

Anna och Daniel och ungarna kom en stund senare och vi åt smörgåstårta och gav Raja presenter. Under hela den här tiden mådde jag bra. Jag fastnade inte inne i mig själv, med tankar på hur jag borde vara och vad jag borde säga. Jag bara var, kunde släppa alla förlamande tankar och inställningar och njuta av firandet på mitt sätt. Det är svårt att fatta att det går så bra. 

Jag tror inte det går att förstå hur fantastiskt det här känns för mig. I december har Sofia och jag varit tillsammans i åtta år och det är först nu jag klarar av att vara med på allvar när hennes familj och släktingar träffas. För bara ett halvår sedan skulle jag aldrig ha trott att det var möjligt. Och bäst av allt – jag känner mig som en pusselbit som hör till. Jag är inte utanför

Det blev en relativt kort visit, men innan vi drog igen hann jag tala med Anna om julklapparna jag funderat ut till Ida och Ella. Sofia är inte kreativ någonstans, men när vi var och firade Ida förra helgen kändes det så uppenbart vad vi borde ge dem i julklapp. Ida som stolt visade upp sina böcker för mig skall såklart få en bok eller två och Ella, som älskar att rita, skall få riktigt bra färgpennor. 

Hemma igen blev det städning av burarna och mys med hundarna och vid fem kom mamma och pappa hit. Jag ringde i fredags och bjöd in dem att fira första advent med mig och Sofia. Glögg, saffranskaka, pepparkakor och godis. 


I lördags lyckades jag städa och det är fint och mysigt hemma. Ett perfekt tillfälle att ta hit människor. Och mina föräldrar är så fantastiska. 


Idag känns det lättare att leva igen.

❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s