Färdigheter, Försäkringskassan, Litteratur, Mentala sårbarheter, Social ångest, Vardagligt

Den känns bra

Det känns alltid bra när ett nytt år tar sin början. Den gamla vanliga nystarten. Denna gång tänker jag dock inte överdriva och försöka mig på extrema förändringar som är dömda att misslyckas och därför bara får mig att må dåligt. Nej, i år tänker jag använda förnuftet lite mer. 

2017 ska jag försöka hitta balans. Balans mellan socialisering och ensamhet. Inte vara social bara för att vara social, jag vet ju hur viktigt det är för mig. Det allra viktigaste är trots allt att jag mår bra. Så jag ska ge mig själv chansen att verkligen vila upp mellan mina sociala aktiviteter. Inte fördöma mig själv om jag vill vara ensam och ha det tyst runtom mig. Jag är trots allt väldigt introvert och det är en sida av mig själv jag uppskattar. Vi introverta behövs också i världen. 

Imorgon börjar Sofia jobba igen och jag tänker ta tillfället i akt att återuppta arbetet med boken. Bearbeta mig igenom det som skrivits så jag får klart en andra version. Har också planer på att översätta ett bearbetat kapitel i taget, för att på så vis ge några av mina brevvänner chansen att läsa och kanske komma med tankar. 

Vad har jag annars för planer med året? En plan är att läsa ut 90 bäcker. Får se hur det går, men jag avskyr att misslyckas med saker jag tar mig an. Målet för 2016 var att läsa ut 70 böcker, och när jag bestämde det målet kändes det som att jag tog i lite väl mycket, men jag hamnade ändå på 79 stycken. Det kan vara bra med utmaningar. 

Förhoppningsvis blir jag ”sjukpensionär” i år. Det skulle lätta på så mycket stress. Ge mig en chans att ta tag i andra saker som behöver tas tag i, som en rejäl hälsokontroll. Jag vill veta hur min kropp mår efter alla dessa år den utsatts för ångest och rädsla. Vill kontrollera mitt stackars hjärta som alltför sällan får vila och slå i ett lagom tempo. 

Det känns bra, jag är positiv. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s