BPS, DBT & dylikt, Dvärghamstrar, Färdigheter, Känslopåslag, Luna och Juno, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Runt runt runt

Planen att spendera helgen med läsning gick inte alls som tänkt. Istället har jag sovit och sovit och sovit lite till. För trött för att orka vara vaken och jag har inte haft någon direkt lust till det heller. Förra veckans stress har tagit ut sin rätt och jag har återigen ett hjärta som dunkar sönder min bröstkorg om kvällarna. 

Och som vanligt spenderar jag en stor del av min vakna tid med att trycka ned mig själv. ”Skärp dig nu, du fånar dig bara.” ”Ta av den där offerkoftan.” ”Du har ingen rätt att må dåligt, du är bara bortskämd och lat.” ”Blogga fan inte om hur du mår, de som läser börjar tröttna på ditt gnäll.” Och det klart jag mår dåligt när det där upprepas om och om igen i mitt huvud. 

Jag bävar inför morgondagen. Kommer det bli lika tufft den här veckan? Arbetarna ska hålla på 6-8 veckor. Fortsätter det såhär kommer jag stupa. Rädslan tar den energi jag behöver för att orka kämpa med mig själv, för vet ni vad, även om läkarna på psyk tycks tro att jag bara ligger i soffan och väntar på bättre tider så är det faktiskt inte så. Jag kämpar. Och ibland faller jag. 

Såklart har jag också klantat mig. Glömt bort att beställa medicin i tid så imorgon och på tisdag kommer jag få i mig för liten dos antidepressiva. Jag vill inte ens tänka på hur kroppen och psyket kommer reagera på det. Har fullt upp att hålla mig från att gråta och be världen lämna mig ifred. 


Jag är så förbannat lättretlig. Blir arg och irriterad på allt och tål i största allmänhet inte människor. Det brukar bli så när jag är nedstämd. Jag blir en morrande hund som inte låter människor komma för nära. 

Jag vet att jag nu behöver fokusera på sånt jag gillar att göra. Det är förbannat svårt att göra sakerna, att få mig själv till att göra dem, till och med att fundera ut vad jag gillar att göra är svårt, men jag måste iallafall försöka. Och ta en timme i taget. Kanske en minut i taget. Andas djupt och stanna upp. Ta hand om mina sårbarheter.

Det är bara att börja om igen. Runt runt runt i en cirkel. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s