Exponering, Familj, Färdigheter, Känslopåslag, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt

Motstridiga känslor

IMG_5601

Imorgon ska vi ut och äta. Fira Sofias födelsedag i efterhand. Och jag vill verkligen inte. Det låter hemskt att skriva det, men det är så jag känner just nu. Jag vill inte ut i världen, i verkligheten. Vistas bland främlingar och försöka hålla konversationer med mina människor. Jag vill ligga kvar i min säng, se på serier och äta godis. Det kräver så mycket att gå ut. Måste hitta kläder jag känner mig okej i. Tvätta mig. Fixa håret. Just nu har jag samma frisyr jag haft de senaste tre dagarna. Inte likadan utan samma. Jag har sovit med skiten i två nätter.
Och ansiktet som jag inte orkat ta hand om är återigen rödflammigt av eksem. Jag behöver tvätta håret och borsta tänderna.

När det väl är avklarat måste jag ta mig ut i världen. Vistas i verkligheten. Ta mig in i en restaurang, hälsa och vara trevlig och försöka hålla fokus. Hålla fokus nog att höra vad som sägs. Och beställa mat och äta den när jag hatar att äta inför andra människor. Det tar alltid stopp då. Får ofta höra att jag äter så lite. Och ja, bland andra människor gör jag det. För otrygg i mig själv att klara av det. Vräkandet sker bara i mitt hem, allra helst i ett mörkt rum och för mig själv.

Meningen var att Kenny och Vincent skulle med och tanken på Vincent gav mig lite mer ork. Han ger mig alltid ork. Men Kenny har problem med nacken och kan antagligen inte följa med.

Kanske låter det som att jag inte vill träffa människorna. Det vill jag ju. Såklart. Sofias föräldrar, mina föräldrar och farmor och farfar. Kanske Johan och Cissi. Det klart jag vill träffa dem. Är bara inte redo att ta mig ur min kokong. Har knappt energin till det.

Men att träffa människor är bra för mig och det finns en stor chans att jag kommer må bättre när jag väl sitter där. Så jag tänker inte ställa in. Nej, jag tänker kämpa och jag ska göra mitt allra bästa och hänger jag inte med i konversationerna så får det vara så. Bara jag kommer ut. Jag ska göra mitt bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s