Det förflutna, Dissociering, Familj, Högtider, Hjärta, Känslopåslag, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Psyk, Schizotypal PS, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt, Wicca

En salig blandning

Jag har inte orkat skriva. Inte lyckats ta mig för. Kanske har jag helt enkelt varit trött på mig själv och min egen skalle. Jag mår okej. Kämpar med den där depressionen och har haft privilegiet att ha riktigt fina stunder under månaden som gått. Väldigt fina stunder.

IMG_6224

Bland annat har Sofia och jag tagit många långpromenader. Eftersom Kami inte fick gå fick han sitta fint i sin väska och tur nog tycks han inte ha någonting emot det. Visst, han är alltid gladast när han får springa runt själv, men han tycktes ändå trivas där han satt en bit upp i luften och hade en betydligt bättre sikt framåt än vad han brukar ha.

IMG_6225

Och Kiba och Vincent har fått träffas. Det gick bättre än vad jag vågat hoppas på och det tog inte lång tid innan Kiba pussade Vincent. Och Vincent, han var så fin med Kiba. Lugn och respektfull.

IMG_6226

IMG_6227

En toppeneftermiddag spenderade Sofia och jag med Vincent och Natta ute i Karlslund. Det var lika underbart som alltid att träffa Natta och timmarna i hennes sällskap gjorde mig gott.

IMG_6686
När Natta och Vincent satt i bilen på väg hem igen sade tydligen Vincent att hans faster är bäst ❤

Sofia, jag och hundarna har även spenderat soliga timmar i Hästhagen.

IMG_6228

Vi insåg ganska snabbt att trots att Kami bara väger 2,5 kilo blir det tungt att gå runt och bära på honom och därför fick han sitta i väskan i cykelkorgen.

IMG_6589

En helg i Karlskoga blev det med. Dagen innan tog vi Kami till specialisten för att göra ett ultraljud och fick veta att han nu är helt fri från njurstenar och det firades med en långpromenad i Karlskoga.
Vi bakade, lekte med hundarna, såg en DVD med en teater både Morgan och Johan var med i (de är fantastiskt duktiga!), umgicks och åt massa god mat. Helt klart en av höjdpunkterna detta år.

IMG_6590

På nationaldagen blev det parkhäng och lek när Sofias bror Daniel, hans fru Anna och deras två småttingar, som inte är så små längre, kom hit. Även det var välgörande. Mycket skratt och många fina minnen ❤ Ni är fantastiska!

Så jag har haft det bra ändå. Depressionen ger inte med sig helt, det tar tid och mycket ansträngning, men jag är ändå på rätt väg. Att Kami är frisk igen känns underbart. Tre månader till ska han äta sina specialmat och sedan ska vi höra av oss igen. Imorgon blir det dock ännu ett veterinärbesök för honom. I förrgår fick han en svullnad under sitt högra öga, som med största sannolikhet har med hans tänder att göra, så det ska undersökas imorgon.

De två senaste dagarna har varit tuffare. Idag var det meningen att jag skulle till Karla för att träffa ny psykpersonal men var tvungen att ställa in mötet då det blev för dåligt planerat. Och såklart slog det ned med en stor smäll i mig. Både gårdagen och idag har varit dimmiga och promenaderna svåra. Samtidigt som jag njuter av att vara ute med hundarna vill jag hela tiden fly. Eller snarare stanna upp där jag är, inte röra mig en millimeter, och bara sjunka ned genom jorden. Och både igår och idag har jag tvingats tala med främlingar vilket satt mig ännu mer ur balans. De senaste dagarna har jag haft besök av små skuggvarelser. Små dimmiga ting som dyker upp i ögonvrårna och som ger mig flashbacks till hur det var för många år sedan då jag dagligen hade både hörsel- och synhallucinationer. Detta är inte alls på samma sätt, men ändå finns det där och får mig att undra både två och tre gånger om det jag ser framför mig är någonting verkligt eller någonting mitt huvud skapar för att spela mig ett spratt.

Men jag är okej. Sommaren är här, balkongen återigen mitt paradis (även om jag inte vågar sitta där ute när Sofia inte finns i min närhet) och jag har en fin Litha/midsommar att se fram emot.

IMG_6364IMG_6583

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s