Familj, Kiba och Kami, Vardagligt

Medicinproblem


Helvete vad det är svårt att ge medicin oralt till en hund som har så ont i munnen att hen inte låter en röra munnen! 

Vi började med smärtlindringen igår. Den är okej att ge eftersom den kan ges på maten. Problemet där är dock ett annat – doseringssprutan som medföljer flaskan har som minsta viktanvisning 5 kg. Invägningen hos veterinären i torsdags visade på 2,3 kg och vi fick därför med en specialspruta för de mindre raserna. Kanon, tänkte vi, det blir inga problem! Men det blev det ju. Flaskan som ska sättas fast i sprutan är ju alldeles för tjock för minisprutan vi fick med oss och det var allt annat än lätt att försöka få till rätt dos. 

Antibiotikan måste tas oralt, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Jag försökte först. Omöjligt. Sofia tog över och det var lika svårt för henne, tills hon plötsligt råkade röra vid sprutan och innehållet bokstavligen sprutade ut och, förhoppningsvis, hamnade i munnen. 

Suck och stön typ. 

Jag får kämpa med tålamodet antar jag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s