BPS, DBT & dylikt, Dissociering, Familj, Färdigheter, Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Det var det där med acceptansen igen 


”Jag mår så konstigt,” säger jag till Sofia hela tiden. Några gånger per dag iallafall. ”Jag mår så konstigt.” 

Som om jag inte kunde beskriva mina känslor, men det kan jag ju. Alla år i DBT har gjort mig fantastiskt kompetent när det kommer till att beskriva, och förstå, vad det är jag känner. Det där som får mig att må konstigt är en blandning av ångest, overklighetskänslor och dissociation och att jag känner mig underlig av det är väl allt annat än just konstigt. 

Jag tror att mitt allra största problem just nu är att jag inte accepterar mig själv och min psykiska ohälsa. Jag är förbannad och besviken på mig själv för att jag inte mår bättre under Sofias semester. Att jag sover middag varje dag och läser bort många timmar istället för att vara aktiv och glad och deltagande. Men att inte acceptera verkligheten gör bara att allt det jobbiga blir ännu jobbigare. 

Sofia klagar inte på hur jag mår. Hon klagar inte på tupplurarna och inte heller på mitt läsande. När jag orkar se ett avsnitt med henne eller gå på en promenad tillsammans eller praktiskt taget vad som helst, visar hon istället uppskattning och glädje. Hon dömer inte, invaliderar inte. Hon är bara förstående och redo att hjälpa mig om det finns någonting hon kan göra för att jag ska må bättre. Fatta vilken tur jag har som har en flickvän som är så fantastisk som hon ❤️ 

Så vad är min plan nu? Att jobba på acceptansen. Jag är okej precis så som jag är. Det är okej att läsa och sova. Det är ju inte så att jag super mig full, proppar kroppen med personlighetsförändrande piller och karvar i min egna kropp. Jag gör bara det bästa jag kan för att klara av vardagen med de förutsättningar jag har. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s