Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Schizotypal PS, Svårigheter, Vardagligt

Nattligt besök


Jag vet inte vad som hände inatt. Hade sovit och vaknade upp och sedan blev det ett helvete att försöka somna igen. Varje gång jag stängde ögonen hörde jag någon gå in i rummet och jag öppnade ögonen för att se efter men ingen fanns där. Vid några tillfällen kändes det som att någon satte sig bredvid mig och tillslut var jag så rädd att jag knappt vågade stänga ögonen. 

Minns att jag låg och tänkte att det aldrig skulle ta slut. Att jag var fast, instängd, i den här parallella verkligheten som hade mig i ett sådant hårt grepp. 

Tillslut vågade jag inte längre ligga på sidan utan lade mig istället på rygg, så jag snabbt kunde öppna ögonen och få en överblick av rummet när jag hörde någon komma in. 

Vid något tillfälle såg jag Sofia komma ut från badrummet och trodde att det äntligen var över. Tänkte ropa hennes namn och be henne komma in och hålla om mig för att få ro, men av någon konstig anledning gick det inte. 

Istället var jag fast i den där skräcken och ljuden som sade mig att någon var på intågande och trodde aldrig att jag skulle lyckas somna, vilket jag såklart tids nog gjorde. Men nu, idag, känner jag mig som ett misshandlat barn som vill gömma sig under sängen och hålla vuxenvärlden på avstånd. 

Det var så underligt, hela grejen. Idag vill jag ligga kvar i sängen och äta lösgodis och läsa och gosa med mina håriga pälsisar. Gömma mig från omvärlden och tanka energi. Hela veckan har bakhuvudet bultat och det har känts som att det brunnit där inne i huvudet och handflatorna har kliat så det känts som att jag varit på våg att riva sönder huden. För att inte glömma hjärtat som på kvällarna slår så hårt i bröstet att jag får för mig att benen där inne ska spricka. 

Att jag behöver ta det lugnt och vila är så uppenbart. Jag behöver vårda mina sårbarheter, ta i dem med silkeshandskar och tillåta mig själv att bara vara. Det börjar gå för långt nu. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s