Exponering, Familj, Färdigheter, Hjärta, Kiba och Kami, Kreativitet, Kurta och Hicka, Mentala sårbarheter, Schizotypal PS, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt

Jag vill inte gasa på för mycket

Dagen har varit väldigt bra. Jag vaknade sent, vid tio. Efter gårdagens handling kändes kroppen sådär som den brukar göra efter jobbiga situationer; febrig. Vet inte hur många år det tog mig att inse att den där feberkänslan kommer av psykisk påfrestning och att jag faktiskt inte är sjuk.

Ändå lyckades jag ta mig iväg på en långpromenad med hundarna. En powerwalk som gick betydligt långsammare än det brukar, men jag kämpande på och efteråt kunde jag njuta av att slappa i soffan med två rofyllda hundar.

Jag har inte bara vilat dock. Igår tog jag ned min fula anslagstavla med grön ram där jag sätter upp saker från mina brevvänner, och började måla om den. Grå och svart bakgrund och vit fin ram.

Det kändes så tillfredsställande att fixa klart den idag och det blev ett stort lyft. Skulle ha tagit en före-bild men glömde såklart bort det och påmindes om det när jag redan satt igång med målandet.

Vid åtta gick Sofia och jag ut med hundarna i parken. Jag tog med mig Kami en bit bort för en stunds klickerträning medan Sofia övade kommandon med Kiba. Innan vi gick in igen fick Kiba leka med sin boll i parken och jäklar vad han körde på! Kami ville som vanligt inte leka och ägnade sig istället åt att äta gräs och nosa upp harpluttar.

Båda två är helt slut nu och det är alltid ett bra intygande på att dagen varit bra för dem.
Jag har också gosat lite extra med Kurta.

Imorgon klockan fyra har vi tid hos veterinären och jag skulle ljuga om jag sade att det känns lugnt. Jag vill gärna ha kvar honom lite till. Han är ju inte mer än ett och ett halvt år.
Jag funderar på att ta med hundarna och följa med Sofia och Kurta upp på stan. Det vore bra övning både för mig och hundarna att sitta i en stimmig stad och exponeras för massa människor.
Men jag har inte bestämt mig än. Vill inte gasa på för mycket, så som jag har en tendens att göra. Det är bara så svårt att veta var den gränsen går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s