BPS, DBT & dylikt, Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Jag är duktig på att köra slut på mig själv

Senast igår noterade jag skillnaden på mitt mående, nu, efter Sofias semester, från innan hennes semester. De där fyra veckorna gjorde väldigt mycket gott. Skapade ett lugn inom mig och en tro på mig själv.

fullsizeoutput_397

Så idag vaknade jag upp vid sju, pigg och glad och för en gångs skull sugen på att gå upp ur sängen. Dock låg en flickvän och sov i soffan i vardagsrummet och därför valde jag att lägga mig i sängen igen.

Somnade. Sov till tio och sedan dess har det bara gått neråt. Fick någon dum idé för några veckor sedan att jag ville baka till mitt kalas. Jag, baka.
Brysselkexen jag gjorde i måndags blev helt åt helvete (ja, jag är för kritisk när det kommer till mig själv) för att receptet överdrev mängden mjöl. Därför bakade jag en ny sats igår, med en deciliter mindre mjöl, och de blev finfina.
Idag bestämde jag för att ta tag i bullarna och helvete, bullar är ett jävla jobb att baka! Svetten rinner på mig och den ovana sysslan ger mig starka overklighetskänslor. Det känns så löjligt, att få overklighetskänslor av någonting så litet, men det är precis så det är. Det blir inget bättre av att jag invaliderar mig själv.

Så fort jag börjat med degen blev jag påmind om varför jag faktiskt hatar att baka. Det blir så förbannat mycket disk, disk som jag vet att jag inte kommer orka ta hand om. Sysslan i sig kräver så mycket energi att det inte finns någon ork kvar till städningen efteråt. Och det ger mig ångest, för jag vet ju vad det innebär. Sofia kommer behöva ta hand om den där enorma högen av disk.

Snart ska första plåten äntligen in i ugnen, det blev tre plåtar, och när det är klart ska hundarna ut. Promenad. Bland människor. När jag mest känner för att krypa ihop till en boll och gråta några timmar.
Sedan, ikväll, ska jag handla också.

Jag är så duktig på det här, att köra slut på mig själv. Imorgon är det tänkt att jag ska baka chokladkakor och på fredag blir det tårtor och kalas.

Hur fan ska jag orka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s