Det förflutna, Hetsätning, Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Psyk, Svårigheter

Jag känner mig fullkomligt tillintetgjord som människa

Fy fan. Jag skriver det igen, så ni får en chans att verkligen ta in det. F y f a – a n.

Läkarmötet gick fel nästan från start. Pang boom, fokus på min kropp. Min kropp. Min! Den som bara är till för mig och inte finns där för att andra ska granska.

Tänk er själva, hur ni sitter mittemot någon som granskar din kropp, med kritiska ögon, upp och ner. Och börjar prata om att banta.

Inte för att hon nämnde ordet banta men hon printade ut en sida om LCHF till mig och började förmana mig om att jag måste dra ned på kolhydraterna. Sade åt mig att jag skulle hem och slänga ut allt onyttigt från kylen.

Fan, jag får svårt att andas bara jag tänker tillbaka. Den där förnedringen. Den var fan ännu värre än när läkare efter läkare gräver runt i mitt psyke för att ta reda på vilka jävla problem jag har.

Som jag kämpat med acceptansen. Att vara okej med min f e t a kropp och aldrig igen banta, eftersom bantningen i sin tur leder till ännu värre hetsätning. Hon såg bara att det satt en tjock person framför henne och en tjock person kan inte lida av ätstörningar så därför ska hon uppmuntra mig att banta.

Och så ville hon att jag skulle väga mig. Där och då började jag gråta hysteriskt, alltmedan hon fortsatte kulspruta ur sig skrämmande ord och meningar om hur farligt hela mitt jävla liv tycks vara. Jag sade att jag vägrar. Hamnar jag på den där vågen och får se vad jag verkligen väger, då kommer jag börja spy igen. Så som jag gjort tidigare. Som den gången jag gick ned femton kilo och alla gratulerade mig för att jag lyckats bli av med fett. Spy spy spy så mycket du vill, bara du går ned i vikt och blir smaaaaaal.

Hela tiden upprepade hon ordet fetma.

Jag vet inte vad jag ska göra. Invalideringar i massor. När hon fick veta att jag sover till tio elva de flesta morgnarna fick jag höra, om och om igen, att jag bara behöver BESTÄMMA MIG. ”Hon måste bara bestämma sig,” sade hon till mina föräldrar och jag kände att what the fuck, varför säger du inte bara åt mig att rycka upp mig?

Hon jobbar liksom på psyk. På psyk! Och beter sig som att hon aldrig träffat någon med psykiska problem tidigare. Det kändes som att jag var 16 igen, på BUP, talandes med min förbannade psykolog som sade ”du lider bara av en vanlig tonårsdepression.”

Dessutom sade hon att jag inte ska sträva efter att bli sjukpensionär utan efter att må bra.

Ju mer jag tänker på det desto argare blir jag. 1. JAG HAR HAFT MED PSYKVÅRDEN ATT GÖRA MER ÄN HALVA MITT LIV. VAR 15 NÄR DET BÖRJADE OCH ÄR NU 32.

2. ÄVEN OM JAG ÄR TJOCK SÅ HAR JAG K Ä N S L O R.

Jag är ingen jävla nybörjare. Jag har lärt mig en jävla massa under de här åren, för trot eller ej, men även psykfall har hjärnor. Jag vet vad som behövs för att jag ska må bättre.

Dessutom vet jag faktiskt att träning är viktigt, att min kropp mår piss, att jag behöver äta mer hälsosamt, att jag sover alldeles för mycket. Jag vet allt det där.

Just nu känns allt så jävla lönlöst. Som att jag ska behöva börja om från början igen, för att få den vård jag behöver, och förtjänar. Jag är 16 igen och kommer inte få rätt hjälp förrän jag är 23.

Vad är ens meningen med allting?

Jag känner mig fullständigt tillintetgjord som människa. Som ett värdelöst fetto som inte är annat än en belastning för samhället.

Hur som helst. Jag ska göra massa tester. Kolla hur kroppen mår. Eller snarare, ta reda på exakt hur illa det verkligen är, för att det är illa det vet jag.

Och jag vill ha svar men ändå inte. Jag är rädd att svaren ytterligare kommer spä på den här förlamande känslan av att allt är lönlöst.

Helvete med bröstet värker nu.

En reaktion till “Jag känner mig fullkomligt tillintetgjord som människa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s