Det förflutna, Dissociering, Familj, Färdigheter, Känslopåslag, Psyk, Svårigheter

Det enda som fungerar

Jag känner för att isolera mig. Det brukar ju komma då och då. Vad det är jag tänkt isolera mig från vet jag inte. Det är inte som att jag brukar omge mig med människor. Skulle tro att den där önskan om isolering dök upp när jag drack och mumsade piller och ångesten sällan var lägre än en 9 på en skala från 1 till 10.

Nu känner jag det där behovet igen och det känns som att jag lever i en värld delad mellan nutid och dåtid.

Sedan Sigrid dog i tisdags har jag drömt om henne tre nätter. Första natten, natten mellan tisdag och onsdag, vaknade jag fyra eller fem gånger och varje gång jag vaknade hade jag drömt ytterligare en dröm om henne.

Det är så mycket jag önskar att jag sagt till henne. Så mycket i våran historia som jag önskar jag kunnat ändra på, men samtidigt vet jag ju att hon, om någon, förstod. Men jag önskar att jag berättat för henne hur otroligt kompetent hon var i mina ögon.

På fredag ska jag tillbaka till Karla. Var tvungen att ringa mamma igår och fråga vad som bestämts förra veckan. För jag minns inte. Det är så väldigt mycket tid som dissocierats bort.

Tydligen ska mamma och jag till Karla på fredag klockan ett. Det är svårt, att påbörja en ny psykkontakt, just nu när jag nog aldrig varit mer besviken på psykvården.

Mamma och pappa kommer hit ikväll. Jag ringde dem igår och bad om hjälp. Behöver hjälp att ta mig vidare. Ångesten är så stark att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Behöver hjälp.

Vi ska sätta oss ute i parken och tala och förhoppningsvis kommer jag iallafall må lite bättre efter det. Såhär kan jag hur som helst inte fortsätta. På något sätt måste det gå att bryta av de värsta topparna av ångest.

Och tills Sofia slutat jobbet ska jag fokusera på att distrahera mig. Distraktion är det enda som fungerar i dessa lägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s