BPS, DBT & dylikt, Det förflutna, Familj, Färdigheter

Krisbox

Jag hittade min Kris-box tidigare idag när jag städade upp vid Kurtas bur. Kris-boxen var min sista hemuppgift från DBT innan jag slutade. En låda med vad jag än kan tänkas behöva när det verkligen krisar.

När jag såg den tänkte jag den här behöver jag ju inte längre och tänkte gå igenom lådan. Se efter vad som fanns i den. Vad jag snart slogs av var dock att jag visst behöver den. Problemet är att jag har den undanstoppad i en mörk låda där jag glömmer bort att den finns och därför ytterst sällan kommer till användning. Bara att gå igenom sakerna idag fick mig att må lite bättre. Som ett plåster på en ärrad själ.

Lådan är fylld med innehåll som jag för länge sedan glömt bort att de existerar.

Den här lilla boken fick jag av terapeut K några år in i behandlingen och den innehåller alla DBT-färdigheter. En liten verktygslåda. Första tiden hade jag med mig den var jag än gick, men nu när färdigheterna är mer eller mindre automatiska behöver jag den inte alls lika mycket som tidigare.

En bok av Joyce Carol Oates. Hon är min absoluta favoritförfattare och ingen skriver lika vackert som hon.

Den här stenen brukade terapeut K ha inne på sitt rum på DBT-enheten, men en dag beslöt hon sig för att ge den till mig då dess budskap är precis vad jag ständigt måste påminna mig själv om.

Ett papper som självvalidering.

Ett kort på mig och hundarna från när de var valpar.

Alla sessioner i DBT filmas och på den här skivan är en av mina tidigaste sessioner. Om jag någonsin tvivlar på om jag tagit mig framåt är det bara att se på den sessionen.

En bild på mig och mitt ex. Kanske låter det konstigt att jag har en bild på oss i Kris-boxen, men på något sätt påminner den mig om min egen mänsklighet. Dessutom var han en av de första hjältarna i mitt liv. Han hjälpte mig att överleva.

En anteckningsbok som jag lovat mig själv att ingen någonsin ska läsa i. Kanske inte ens jag själv.

Första biten av den allra första anteckningen kändes dock tillräckligt harmlös för mig att visa här.

Sådant som jag inte kan få ut någon annanstans kan jag få ut i skrivboken.

Helt oanvända öronproppar.

Ett halsband som en gång var min mormors och som luktar som hon brukade göra ❤️ Det är ovärderligt. Funderar dock på om jag kanske skulle göra ett armband av det, ett armband som jag skulle använda själv.

Ett papper om kedjeanalys.

Ett kort jag fick av mormor några månader innan hon dog.

Terapeut Ks kontaktuppgifter så jag alltid kan kontakta henne.

En bild jag fick av terapeut K.

Ett färdighetspapper.

En lapp om känslor och deras effekt på en.

Bebisbild på mig själv.

En bild jag lagt i för att jag har mitt huvud i min brors knä. Han och jag var alltid osams när vi växte upp, det är iallafall så det kändes, men den här bilden bevisar att så inte var fallet.

En bild från terapeut K. Skulle behöva se på den varje dag.

Ett kort jag gett till mormor när hon låg på sjukhus. Hur den hamnat hos mig igen vet jag inte.

Nu ska lådan fram så jag alltid kan se den och bli påmind om att den finns. Ska lägga i lite andra saker också, efterhand som jag hittar bra saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s